رفتار مجموعه میکروب های روده پیش بینی می شود

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، بسیاری از تحقیقاتی که پیش از این انجام شده، به طبقه بندی میکروب های روده پرداخته اند، اما تا کنون اطلاعات ناچیزی درباره تعاملات میکروبیوم موجود در روده به دست آمده است.

در این تحقیقات 12 نوع باکتری موجود در روده انسان که با بروز بیماری هایی مانند دیابت، سندروم روده تحریک پذیر، بیماری کرون و سرطان کولون ارتباط دارند، انتخاب شدند. سپس هر باکتری تنها با یک گونه دیگر جفت شد و تعامل آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
این بررسی برای تمام حالت های ممکن با استفاده از 12 گونه باکتری انجام شد و اطلاعات مربوط به تعاملات جفتی این باکتری ها گردآوری شد. سپس این اطلاعات به همراه اطلاعات احتصاصی هریک از باکتری ها برای توسعه یک مدل پویا مورد استفاده قرار گرفت تا رفتار آن ها در یک اجتماع میکروبی با تنوع گونه ای، پیش بینی شود. بر اساس این تحقیقات، اطلاعات مربوط به تعاملات جفتی، برای پیش بینی نحوه تشکیل اجتماعات بزرگ میکروبی کافی است.
به گفته محققان هدف آن ها از انجام این تحقیقات درک قواعد ناظر بر حیات میکروب ها در اجتماعات بزرگ، نحوه دستیابی به پایداری و واکنش آن ها به آشفتگی است. محققان امیدوارند با مطالعه این قواعد بتوانند تعاملات بین میکروب ها را بدون انجام آزمایشات طولانی و دشوار و تنها با استفاده از ابزارهای محاسباتی، با سرعت و دقت بالا پیش بینی کنند. همچنین با استفاده از این اطلاعات می توان نحوه آسیب رساندن پاتوژن ها به اجتماعات میکروبی و نحوه مقابله با آن را نیز بررسی کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Molecular Systems Biology منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا