راهکاری برای سنتز دنباله های دی ان ای ابداع شد

به گزارش سیناپرس به نقل ازایرنا، در آزمایشات و توسعه فناوری های زیستی، سنتز دی ان ای نقش محوری دارد و فناوری مورد استفاده برای این منظور بیش از 40 سال دست نخورده باقی مانده است.

در شیوه قدیمی، واحدهای سازنده دی ان ای یکی پس از دیگری به دنباله اضافه می شوند تا یک دنباله کامل ساخته شود. اما این شیوه دارای محدودیت هایی از جمله قابلیت اتصال 200 واحد سازنده در دنباله و ایجاد ضایعات خطرناک در فرآیند تولید است.
این در حالی است که حتی دنباله های متشکل از 1000 واحد نیز دنباله هایی کوتاهی محسوب می شوند و برای تولید دنباله های بلند به ناچار باید دنباله های کوتاه تر به یکدیگر متصل شوند. البته این رویه نیز محدودیت های دیگری را ایجاد می کند.
اکنون محققان با استفاده از آنزیمی موسوم به TdT که در سیستم ایمنی مهره داران یافت می شود و قادر است دی ان ای را از ابتدا بنویسد، برای سنتز دی ان ای استفاده می کنند. این آنزیم قادر است در هر دقیقه 200 واحد سازنده دی ان ای را به دنباله اضافه کند.
با وجود این که تا تجاری سازی این فناوری راه زیادی باقی مانده است، محققان امیدوارند با بهینه سازی روش خود بتوانند هربار 1000 واحد سازنده دی ان ای را با سرعتی معادل چندین برابر روش قبلی به یکدیگر متصل کنند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biotechnology منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا