آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند روزه بگیرند؟

به گزارش سیناپرس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به اینکه افراد دیابتی به سه دسته تقسیم می شوند ما نحوه روزه گرفتن آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

افراد دیابتی نوع یک باید از روزه گرفتن پرهیز کنند

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه افراد دیابتی نوع يك نباید به هیچ عنوان روزه بگیرند، بیان کرد: این افراد به دلیل اینکه از انسولین استفاده می کنند، باید از روزه گرفتن پرهیز کنند؛ افراد دیابتی نوع 2  با توجه به شرایطی که دارند و مشورت پزشک می توانند روزه بگیرند، این افراد اگر قند ناشتا بین 80 تا 130 باشد، قند سه ماهه زیر 7 درصد باشد و همچنین در سه ماهه گذشته افت قند نداشته باشند و افزایش قند نداشته باشند، می توانند روزه بگیرند.

فرح بخش با تاکید بر اینکه افراد دیابتی که قصد روزه گرفتن دارند باید حتما به وعده سحری و افطاری خود دقت کنند، تشریح کرد: نوع تغذیه باید به نحوی مصرف شود که در طول روز افت قند و افزایش نداشته باشند؛ کربوهیدرات های ساده و نوع پیچیده آن برای این افراد به میزان کافی لازم است، اما میزان آن حتما باید با مشورت پزشک متخصص باشد و افراد به هیچ وجه به طور خودسرانه نباید از آن ها استفاده کنند.

میزان نمک را در مواد غذایی خود کنترل کنید

وی با بیان اینکه افراد دیابتی باید به میزان نمک دریافتی خود در طول افطار و سحر توجه کنند، اشاره کرد: غذاهای شور و مواد کنسروی بسیار در سلامت افراد موثر است؛ لذا حتما باید غذا از نوع کم نمک استفاده شود، همچنین استفاده از فست فودها در این افراد اصلا مناسب نیست و باید از آن پرهیز کنند.

میوه و سبزیجات میان وعده ای سالم از زمان افطار تا سحر

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه افراد دیابتی باید حتما در وعده سحر و افطار خود از مواد فیبردار استفاده کنند، تشریح کرد: سبزیجات، میوه جات و سالاد بسیار مفید است؛ چرا که این مواد قند طبیعی دارد و افراد می توانند با مشورت پزشک و مقدار مناسب از آن استفاده کنند.

فرح بخش با بیان اینکه افراد دیابتی باید توجه کنند حتما وعده سحری را مصرف کنند، گفت: بیماران دیابتی که سحری نخورده اند بهتراست روزه  نگیرند؛ با نخوردن سحری احتمال کاهش قندخون وجود دارد که برای بیماران دیابتی بسیار مضر است.

وی با اشاره به اینکه بیماران دیابتی که عوارض مزمن دیابت براعضای بدن را دارند نباید خودسرانه روزه بگیرند، یاد آور شد: بیماران دیابتی که دچار عوارض مزمن بر کلیه ها، مغز، قلب، چشم‌ها، دست‌ها و پاها و سایر اعضای بدن شده اند، هر چند ممکن است با روزه گرفتن دچار مشکل حادی نشوند، ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن باید با مشورت پزشک خود روزه بگیرند و تنها پزشک او می تواند تشخیص دهد که روزه گرفتن یا نگرفتن بر سلامت او تاثیر گذار است یا خیر.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا