دوازدهمین زنگ آموزش به گونه های در خطر انقراض اختصاص یافت

سید ابوالقاسم موسوی سرپرست دفتر آموزش سازمان محیط‌ زیست دراین باره گفت: با توجه به اختصاص دوم خرداد ماه (23 ماه می) به روز جهانی لاک پشت ها و اهمیت این گونه از خزندگان به عنوان یکی از گونه های شاخص تنوع زیستی، دوازدهمین برنامه زنگ آموزش به تشریح مسایل مختلف در مورد لاک پشت ها اختصاص یافت.

موسوی با اشاره به اینکه حدود 40 درصد از انواع لاک پشت ها درفهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت ( IUCN )به عنوان گونه‌های در معرض تهدید قرار دارند، افزود: وظیفه داریم تا با آگاهی دادن به کارشناسان و مردم، نسبت به حفظ این گونه ارزشمند گام برداریم.
دوازدهمین زنگ آموزش سازمان حفاظت محیط زیست امروز دوشنبه در سالن همایش های بین المللی سازمان حفاظت محیط ‌زیست برگزار می شود.
بیش از 300 گونه مختلف لاک‌ پشت‌ ‌در سراسر دنیا وجود دارد که حدود 40 درصد آنها در فهرست سرخ IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) به عنوان گونه ‌های در معرض تهدید قرار دارند.
در ایران ۱۰ گونه لاک ‌پشت از 6 خانواده وجود دارد که پنج گونه آن دریایی است و در آب های خلیج فارس و دریای عمان زیست می کنند که ۳ گونه آنها شامل لاک پشت های 'منقار عقابی' ، 'پشت چرمی' و 'زیتونی' شدیدا در معرض خطر انقراض هستند و دو گونه آبزی 'سبز' و 'سر پهن' هم در خطر انقراض قرار دارند.
لاک ‌پشت‌ های نیمه ‌آبزی ایران نیز شامل دو گونه نیمه ‌آبزی در شمال و گونه لاک نرم در جنوب غرب کشور است، همچنین دو نوع لاک‌پشت خاکی تقریبا در همه جای کشور پراکنده اند.
نتایج حاصل از بررسی پراکنش لاک ‌پشت ‌های دریایی نشان داده است که این موجودات در تمامی نقاط خلیج فارس و دریای عمان گسترده ‌هستند و 52 منطقه زیستگاه مناسبی برای آنها است، از این مناطق حدود 11 زیستگاه در دریای عمان، 26 زیستگاه در خلیج فارس و 15 زیستگاه نیز در جزایر اطراف قرار دارد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا