پارچه سازگار با محیط زیست از سلولز میکروبی ساخته شد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،این سلولز در فرآیندی تولید می شود که مستلزم قطع درختان یا بهره برداری از زمین های وسیع کشاورزی نیست و تحصیل سلولز در آن تنها به یک ماه زمان نیاز دارد.
در حال حاضر این کارخانه از ضایعات نارگیل که در اندونزی تولید می شوند، استفاده می کند و این ضایعات را به الیاف ابریشم مصنوعی تبدیل می کند. گفته می شود ضایعات وارد شده از اندونزی برای راه اندازی فاز اولیه پروژه کافی است اما برای ادامه کار وخط تولید لازم است ضایعات حاصل از صنایع بزرگ تر مورد استفاده قرار گیرد.
برای تولید الیاف ابریشم مصنوعی که در حال حاضر برای تولید پارچه و البسه مورد استفاده قرار می گیرند، تعداد زیادی درخت قطع شده و با استفاده از مواد شیمیایی مضر فرآوری می شود. در اقع در فرآیند تولید الیاف موردنیاز برای دوخت تنها یک پیراهن بیش از 2700 لیتر آب مصرف می شود. این میزان آب برای مصرف 30 ماه یک انسان کافی است.
اما فرآیند مورد استفاده در کارخانه Nanollose قادر است توده های زیستی مختلف از ضایعات صنایع نوشیدنی گرفته تا غذای مایع را با استفاده از مقادیر ناچیزی آب، انرژی و زمین، در یک فرآیند ساده به الیاف پارچه تبدیل کند.
این محققان اولین مرکز تولید ابریشم مصنوعی و ویسکوز جهان را که بدون نیاز به گیاهان فعالیت می کند، در ونکوور کانادا راه اندازی کردند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا