اساتید روسی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بازدید کردند

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست این پایگاه در این دیدار ضمن تشریح ماموریتهای ISC و مرکز منطقه ای در سطح ملی و بین المللی گفت: پایگاه استنادی در چهارمین نشست وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی و با حضور نمایندگان کشورهای اسلامی در سال 2008 در باکو به تصویب رسید و در ایران ( شیراز) تاسیس شد.
وی افزود:این سازمان با هدف نمایه کردن مجلات علمی کشورهای اسلامی از جمله زبان های عربی، فارسی و انگلیسی، ایجاد زمینه لازم برای ارتقاء کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و رتبه بندی دانشگاه ها، نشریات، نویسندگان و آثار برتر علمی جهان اسلام تاسیس شد.
دهقانی ادامه داد: این پایگاه با در نظر گرفتن استانداردهای علمی، به انتخاب و نمایه سازی نشریات علمی کشورهای اسلامی می پردازد و با استفاده از ابزارهای علم سنجی، عملکرد علمی دانشگاه ها، موسسات پژوهشی، محققان و نشریات کشورهای اسلامی را رتبه بندی می کند.
وی در ادامه با به تصویر کشیدن مجلات 48 کشور که در ISC نمایه می شوند، رشد نشریات دانشگاه های روسیه در حوزه های موضوعی مختلف بین سال های 2016-2000 را نشان داد و گفت: روسیه در سال 2016 بالاترین رتبه را با توجه به حجم انتشارات علمی خود داشته است.
رئیس اداره همکاری های علمی بین المللی رایسست، ضمن بیان مختصری از تاریخچه تاسیس این اداره، گفت: مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری پیرو تعامل با فرهنگستان علوم جهان اسلام در سال 1370 تاسیس شد و هدف آن تامین مدارک علمی مورد نیاز اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران و کشورهای منطقه فعال است.
دهقانی افزود: از جمله فعالیت های مهم این مرکز برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین پژوهشگران ایرانی و کشورهای منطقه، تاسیس انواع پایگاه های اطلاعاتی، انتشار گزارش های پژوهشی، نشریات علمی و کتاب های فارسی و غیر فارسی، حمایت از پژوهش های داخلی و منطقه ای در حوزه های علوم و فناوری و برقراری ارتباط و همکاری علمی با بخشهای صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تامین اطلاعات مورد نیاز است.
وی همچنین به برخی زمینه های بالقوه همکاری مرکز و ISC و با سایر دانشگاه ها شامل حمایت مادی و معنوی از کنفرانس های علمی، چاپ نشریات علمی و معتبر دانشگاه ها، تعاملات دو جانبه در تالیف کتب، تاسیس شاخه در دانشگاه های دارای کرسی زبان و ادب فارسی در دانشگاه های سراسر دنیا پرداخت.
در ادامه تعدادی از حاضران به نمایندگی از میهمانان شامل اساتید دانشگاه های علوم انسانی روسیه، دانشگاه دولتی مینسک، دانشگاه دولتی سن پترزبورگ، دانشگاه علوم شرقی در قزاقستان، دانشگاه زاگرب کرواسی، دانشگاه تربیت معلم مسکو نیز ضمن تقدیر از امکان فراهم شده در شیراز، نقش رایسست و ISC را در امر تبادل اطلاعات علمی و نیز رتبه بندی نشریات، دانشمندان و اساتید کشورها کلیدی دانستند.
همچنین آنان معرفی راهکاری های جهانی کردن تولیدات علمی و دانشگاه ها، نشریات برتر، نویسندگان و آثار برتر علمی جهان توسط ISC را کمک شایانی به سیاستگذاری های صحیح علمی در دانشگاه ها برشمردند و نسبت به برقراری ارتباطات علمی، ایجاد شاخه ی مرکز در دانشگاه های خود و نمایه شدن نشریات در ISC ابراز تمایل کردند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا