پایان بازار سیاه تجهیزات پزشکی با حمایت از تولید داخلی

مساله مهمی که ایرج خسرونیا، رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به آن پرداخته و گفته است: به دلیل نوسانات قیمت ارز، احتمال احتکار، کم فروشی، ایجاد بازار سیاه و دلالی تجهیزات پزشکی درمانی و دارو وجود دارد. حتی اگر دلار نیز قیمت ثابتی پیدا کند، بهانه در دست عده ای وجود دارد که اجناس و لوازم موجود در انبارهای خود را با قیمتی بالاتر به بیماران و مصرف کنندگان خدمات پزشکی و درمانی بفروشند، این مساله باعث می شود گاهی بیماران به موقع به مسیر درمانی خود نرسند.

معاون پیشین سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ اظهار کرده است: در صورت بلاتکلیفی قیمت واقعی تعرفه های درمان و عدم تامین منابع بیمه‌ای، بیماران فقیر و کم بضاعت مجبور به تحمل فشارهای مختلف از جمله تهیه دارو و لوازم مورد نیاز از بازار سیاه و دچار مشکل های جبران ناپذیر یا انصراف از مسیر درمان خود و خانواده می شوند. نگهداری دارو و تجهیزات در انبارها و گمرک با هدف افزایش دادن قیمت ها، نگرانی و دغدغه‌ای مهم و کلیدی محسوب می شود.

وی همچنین با اشاره به رقم اعلامی تورم از سوی دولت (نرخ تورم سال 96، 6 / 9 درصد اعلام شد)، افزوده است: آنچه در جامعه، زندگی مردم و قیمت ها مشاهده می شود به نظر می رسد با رقم منطقی تورم متفاوت است.

وی در عین حال به نکته دیگری اشاره کرده و آن اعلام نشدن تعرفه های درمانی سال 97 دانسته است. به گفته وی، هنوز با گذشت یک ماه از سال جدید، تعرفه های درمانی سال 97 اعلام نشده و زمزمه ها حاکی از اعلام بدون تغییر قیمت ها و تعرفه‌هاست.

ضرورت حمایت از تولیدات داخلی

یکی از راهکارهای اساسی برای خاتمه دادن به این موضوع و کوتاهی دست بسیاری از دلالان و سودجویان، حمایت از تولید کنندگان داخلی است. محصول هایی که قیمت شان بسیار مقرون به صرفه تر از نمونه های مشابه خارجی است و در کش و قوس نوسان های ارزی کمتر دچار آسیب می شوند.

دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حمایت ها از کالاهای تولید داخل را نیازمند حرکت جهادی دانسته و در این زمینه گفته است: هم اکنون بازار بسیار وسیعی از لحاظ حجم ریالی و هم درصد کل، نسبت به درآمد ناخالص ملی در کشورمان در حوزه سلامت هزینه می شود و اگر تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی را اضافه کنیم، تقریبا 2 درصد از تولید ناخالص ملی وارد حوزه سلامت می شود و اگر بازار وسیع مواد آرایشی، بهداشتی و مواد شوینده را اضافه کنیم تقریبا حدود 3.7 در صد از تولید ناخالص ملی صرف می شود. در حالی که در دنیا 10.3 درصد تولید ناخالص ملی دنیا صرف حوزه سلامت می شوند .

وی افزوده است: اگر می خواهیم از کالای ایرانی در حوزه سلامت حمایت کنیم، حتما یکی از راه های بسیار مهم، ارتقاء کیفیت در تولیدات این حوزه است. ساماندهی تقاضا، سطح بندی خدمات تشخیصی و درمانی، زمینه سازی و تسهیل صادرات تولیدات داخل در حوزه دارو از جمله راه های حمایت از تولیدات داخلی در حوزه سلامت است. تا موقعی که داروی ایرانی وجود دارد هیچ بیمارستانی مجاز نیست داروی خارجی استفاده کند.

حریرچی تاکید کرده است: در خصوص استفاده از تجهیزات پزشکی ایرانی هم، از مجموع ۴۴ هزار تخت بیمارستانی که بازسازی شده بیش از ۹۵ تا ۱۰۰ درصد از تولیدات داخلی و تجهیزات ایرانی استفاده شده است.

وی در پایان با تاکید بر حمایت وزارت بهداشت از تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی، گفته است: به تولید کنندگان توصیه می کنم مراقب تله قیمت ها باشند و بازار را طوری تنظیم کنند و کالایشان را با قیمتی عرضه کنند که مشتریان بتوانند بخرند.

رشد ۱۰ برابری صادرات تجهیزات پزشکی

دکتر رضا مسایلی، مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت نیز در این خصوص گفته است: حوزه تجهیزات پزشکی حوزه بسیار وسیع و گسترده ای است، به طوری که ۲۲۰۰ شرکت تجهیزات پزشکی، ۵۵۰۰ نمایندگی کمپانی تجهیزات پزشکی و ۱۰۰۰ تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور فعالیت می‌کنند و این موضوع نیازمند توجه بیشتری است و تاکنون با تدابیر وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو توانسته ‌ایم قدم‌ های خوبی را در این حوزه برداریم.

مشاور وزیر درخصوص حمایت از تجهیزات پزشکی تولید داخل، افزوده است: مهم ‌ترین راهبرد ما افزایش تولید داخل و توجه به صادرات است. آنچه تاکنون مورد توافق معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان توسعه و تجارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین صادرکنندگان و تولیدکنندگان بوده و به عنوان یک سند در اسفندماه سال گذشته به امضا رسیده است، صادرات ۲۴۰ میلیون دلاری تجهیزات پزشکی است( یعنی رشد ۱۰ برابری صادرات تجهیزات پزشکی) که این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.

گزارش: فرزانه صدقی

 

 

 

 

   

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا