تشخیص فساد مواد غذایی ممکن شد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، این برچسب از یک فیلم پلیمری شفاف غیر سمی تولید شده است که روی بسته بندی غذا قرار می گیرد و از یک طرف با میکروذرات مولکول‌های DNA پوشش داده می شود. این ذرات DNAzymes نام دارند. زمانی که پاتوژن هایی مانند ای کولای به این مولکول ها برخورد می کنند، ذرات خاصیت فلوروسنس از خود نشان می دهند. سپس با استفاده از نرم افزار موبایل یا یکی دیگر از تجهیزات الکترونیکی، خاصیت فلوروسنسی مولکول ها تشخیص داده می شود و می توان نتیجه گرفت محتویات بسته فاسد شده است.

در واقع مولکول های DNAzyme تکه ای از پروتئین DNA هستند که با استفاده از توالی ژنتیکی، فعالیت خاصی را انجام می دهند، در این مورد توالی ژنتیکی به گونه ای صورت گرفته که مولکول تحت شرایط خاص شکافته می شود. بنابراین زمانی که باکتری در مکانی وجود داشته باشد و این مولکول با باکتری در تماس باشد، مولکول شکافته می شود. اگر تصور شود که DNAzyme مانند یک طناب است، حضور باکتری ها مانند قیچی است که طناب را در همان ناحیه پاره می کند و در همان لحظه قابلیت درخشندگی نشان می دهد که قابل تشخیص باشد. محققان معتقدند تولید انبود این محصول موجب کاهش قیمت آن می شود و در تمام مواد خوراکی قابل استفاده است.
یکی دیگر از کاربردهای این روش، بانداژ زخم است که در صورت عفونت و ورود کوچکترین میکروب می تواند هشدار دهد. هانیه یوسفی و توحید دیدار دو محقق ارشد این پروژه  هستند.نتایج این مطالعه در نشریه ACS Nano منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا