کپسول هیدروژلی کافئین تولید شد

طرح پژوهشی بین المللی ریزپوشانی کافئین در ذرات هیدروژل به روش الکترواسپری جهت رهش آهسته به منظور دستیابی به هوشیاری بلندمدت با همکاری مرکز تحقیقات گیاهی و غذایی نیوزیلند و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت.

عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این باره گفت: در جامعه مدرن امروزی انجام عملیات 24 ساعته یا کار شیفتی در مشاغلی نظیر حمل و نقل، بیمارستان ها، صنایع تولیدی، ارتش، هواپیمایی و بسیاری از خدمات دیگر اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین کارکنان نظامی، سربازان درگیر در عملیات مستمر و مداوم و غیرنظامیانی نظیر رانندگان و کارمندان شب کار، معمولاً نیاز به هوشیاری و بیداری طولانی مدت دارند؛ این طرح برای رفع این نیاز برنامه ریزی و اجرا شده است.
دکتر بهزاد قرآنی ادامه داد: تاکنون تحقیقات زیادی روی رهش کنترل شده ترکیبات دارویی، زیست فعال یا پروتئین ها انجام شده است که در اغلب آنها انواعی از روش های ریزپوشانی استفاده شده که مستلزم انجام مراحل زیاد، پیچیده نیز استفاده از حلال های آلی هستند.
عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: در روش استفاده شده در این دستاورد پژوهشی، کافئین ریزپوشانی شده از اندازه ای کوچک تر در حدود 3 میکرون نسبت به پژوهش های مشابه برخوردار است؛ به صورتی که ذرات مورد نظر توسط مصرف کننده احساس نمی شود و از رهایش پایدار و مناسبی در 24 ساعت از زمان مصرف برخوردار است.
مجری این طرح اظهار کرد: به دلیل اهمیت موضوع، محققان مختلفی در دنیا روی ریزپوشانی کافئین مطالعه و تحقیق کرده اند و در این زمینه روش های مختلفی ارائه شده است ولی مزیت این دستاورد پژوهشی در روش تولید ذرات ریزپوشانی شده از طریق تلفیق جریان برق و جریان هوا برای تولید ذرات هیدروژل حاوی کافئین است.
وی اضافه کرد: در پژوهش صورت گرفته، ذرات هیدروژلی تولید شده در ساختار پاستیل (به عنوان یک محصول شاهد) به کار گرفته شده نتایج بررسی های حسی نشان دهنده پذیرش محصول از سوی مصرف کننده است.
قرآنی گفت: کافئین ریزپوشانی شده با استفاده از این روش، می تواند توسط صنایع مختلف از جمله صنایع داروسازی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین ساختار هیدروژلی طراحی شده به عنوان الگو و پایه برای درون پوشانی غذاداروها و داروها قابل استفاده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا