اپراتورها حق پیامک تبلیغ برای مشترکان ندارند

به گزارش سیناپرس به نقل از کلیک،محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در همایش جنبه‌ های حقوقی فناوری اطلاعات با بیان اینکه تمایل داریم لوایح در نظر گرفته شده برای جنبه‌ های حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات را با رایزنی که در مجلس داریم به سرعت و با فوریت تصویب کنیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه بر اساس نامه مقام معظم رهبری به رییس جمهور (رییس شورای عالی فضای مجازی)، نهادهایی مانند وزارت ارشاد، صدا و سیما و برخی نهادهای مردمی نیز در حوزه محتوا و خدمات شبکه ملی اطلاعات نقش‌ آفرین هستند، باید برای تکمیل رسالت این شبکه پا پیش بگذارند.

وی با بیان اینکه هنوز در کشور برای لایه محتوا شبکه ملی اطلاعات سند جامع و مورد قبول همگان وجود ندارد، افزود: این در حالی است که لایه زیرساخت به سرعت رشد کرده و همین منجر به بروز آفاتی در حوزه‌ های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شده است.

آذری جهرمی اشاره‌ ای به گزارش دیشب مرکز ماهر مبنی بر نقض حریم خصوصی توسط اپراتورهای تلفن همراه داشت و بیان کرد: متأسفانه دیشب گزارشی توسط این مرکز به دست بنده رسید مبنی بر اینکه ظاهرا اپراتورهای تلفن همراه از طریق آی‌ پی آدرس، شماره مشترکان را استخراج کرده و برای آنها تبلیغات ارسال می‌ کنند که بنده دستور جلوگیری و توقف این کار را دادم اما واقعا با توجه به اینکه خلأ قانونی در این بخش داریم، فعلا با نظام سلیقه به برخورد با چنین اقداماتی می‌ پردازیم.

وزیر ارتباطات نقض حریم خصوصی توسط اپراتورهای تلفن همراه را جزو آفات دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه تمامی ابعاد شبکه ملی اطلاعات با یکدیگر توسعه داده نشده است، شاهد بروز چنین اتفاقاتی هستیم.

وی با تأکید بر اینکه توسعه لایه زیرساخت با توجه به اینکه تأکیدات فراوانی از سوی اسناد بالا دستی و برنامه‌ های توسعه اقتصادی بوده به سرعت محقق شده اما این توسعه در لایه خدمات و محتوا شکل نگرفته است، گفت: در حال حاضر مشخص نیست تکلیفمان در لایه‌ های خدماتی و محتوایی چیست؛ قطعا توسعه این لایه‌ ها وظیفه وزارت ارتباطات نیست و بقیه دستگاه‌ ها نیز باید نقش‌ آفرینی کنند اما بخاطر غفلتی که نسبت به دربرگیری این فضا دارند، اهمیت به آن داده نشده است.

آذری جهرمی ادامه داد: بنابراین دو راه‌ حل وجود دارد؛ یا اینکه جلوی توسعه زیرساخت ها را بگیریم تا بخش های دیگر هم رشد کنند یا به کمک آنها بشتابیم.

وی عنوان کرد: ما راه دوم را در نظر گرفتیم و سعی کردیم با برگزاری این همایش، دستاورد بخش های مختلف را اعم از قوه قضاییه و مرکز ملی فضای مجازی به نمایش بگذاریم و با تجمیع آراء، لوایح حقوقی را به دولت و سپس مجلس برای تصویب ببریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با دعوت از بخش های حقوقی دستگاه‌ های دولتی و خصوصی برای مشارکت در ارائه نظرات برای غنای هر چه بیشتر این لوایح گفت: برخی قوانین مربوط به فضای مجازی نیاز به بروزرسانی و برخی دیگر نیاز به تدوین دارد.

وی تصریح کرد: البته باید دانست که زیرساخت نظام حقوقی ما پیش از هر چیز باید به بررسی نظام فقهی بپردازد؛ به عنوان مثال برخی شبهات فقهی به ارزهای مبتنی بر رمز و دیجیتال وارد بود که گزارشی را تهیه و خدمت مراجع اعظام تقلید ارائه کردیم.

آذری جهرمی با بیان اینکه پایه‌ های نظام فقهی باید تقویت شود تا بر پایه این نظام بتوانیم قوانین را استخراج کنیم، اظهار کرد: بسیاری از مشکلاتی که در حال حاضر با آنها مواجه هستیم با تدوین و تبیین قوانین حقوقی حل خواهد شد.

وی یادآور شد: بعد از این کار نیز باید به نظام نظارت بر این قوانین بپردازیم؛ سیکل نظارتی ما متأسفانه ایراد دارد و دیشب این موضوع را به دوستان مرکز ماهر نیز اعلام کردم؛ نظارت سیستمی ما برای کشف موضوعات کجاست؟!

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا