با چقدر درآمد شاد می‌شوید؟

برخی براین باورند که پول الزاماً شادی و خوشبختی نمی‌آورد؛ اما اگر کمی صادقانه به این موضوع نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که پول نقش مهمی در رضایتمندی انسان از زندگی و حتی احساس خوشحالی ایفا می‌کند.

دکتر اندرو تی. جب (Andrew T. Jebb) از روانشناسان دانشگاه پوردو (آمریکا) گفت: برخی معتقدند، هیچ سقف مشخصی برای میزان پول / درآمد که منجر به احساس رضایتمندی و خوشبختی فرد شود، وجود ندارد؛ اما در تحقیقات اخیر توانستیم آستانه‌ای برای این مسئله مشخص کنیم.

محققان در این مطالعه، داده‌های نظرسنجی جهانی گالوپ – نظرسنجی بین‌المللی از 1.7 میلیون نفر از ساکنان 164 کشور جهان – را مورد تجزیه‌وتحلیل قراردادند.

زمانی که محققان پاسخ‌های شرکت‌کنندگان به سؤالات مربوط به رضایتمندی از زندگی و رفاه –  شاخص اندازه‌گیری رفاه ذهنی (subjective well-being) –  را مورد بررسی قراردادند، موفق شدند عدد جادویی اشباع درآمدی (income satiation) در مناطق مختلف جهان را مشخص کنند.

جب تأکید کرد: درآمد ایده آل برای رضایتمندی کلی زندگی 95 هزار دلار، و برای رفاه احساسی و حس شادی در زندگی بین 60 تا 75 هزار دلار است. این رقم البته برای هر فرد است و برای کل خانواده، این رقم بسیار بالاتر است.

البته میانگین درآمد ایده آل برای برخی کشورها به میزان قابل‌توجهی بالاتر از سایر نقاط جهان است که این مسئله بستگی به میزان ثروتمندی و توسعه‌یافتگی کشورها دارد:

  • رقم درآمد ایده آل برای رضایتمندی از زندگی در استرالیا: 125 هزار دلار
  • رقم درآمد ایده آل برای رضایتمندی از زندگی در آمریکای شمالی: 105 هزار دلار
  • رقم درآمد ایده آل برای رضایتمندی از زندگی در غرب اروپا: 100 هزار دلار
  • رقم درآمد ایده آل برای رضایتمندی از زندگی در جنوب شرق آسیا: 70 هزار دلار
  • رقم درآمد ایده آل برای رضایتمندی از زندگی در شرق اروپا: 45 هزار دلار
  • رقم درآمد ایده آل برای رضایتمندی از زندگی در آمریکای لاتین: 35 هزار دلار

میزان رضایتمندی درآمدی مردان 90 هزار دلار و زنان 100 هزار دلار است؛ برای افراد با سطح تحصیلات پایین (رضایتمندی درآمدی) 70 هزار دلار، افراد با سطح تحصیلات متوسط 85 هزار دلار و با تحصیلات بالا، 115 هزار دلار است.

پژوهشگران معتقدند که مقدار ایده آل درآمد، منجر به احساس خوشبختی، شادی و رضایتمندی از زندگی می‌شود؛ اما حتی اگر این موضوع را باور نداشته باشید، بیش‌ازحد پولدار بودن باعث نارضایتی از زندگی می‌شود. این بدان معناست که درآمد بسیار بالا منجر به کاهش رفاه ذهنی (SWB) می‌شود.

این نتایج البته محدود به 5 نقطه از 9 منطقه مورد بررسی شامل: غرب اروپا / اسکاندیناوی، شرق اروپا، بالکان، شرق آسیا، آمریکای لاتین / کارائیب و آمریکای شمالی است.

تحقیقات مختلف نیز نشان می‌دهند، پول می‌تواند شادی و خوشبختی به ارمغان بیاورد، به‌شرط آن‌که افراد از اوقات فراغت کافی برای لذت بردن از زندگی برخوردار بوده و بتوانند درآمد (ایده آل) خود را به‌درستی خرج کنند.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شد.

 

 

مترجم: معصومه سوهانی

منبع: sciencealert

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا