مبارزه با سرقت هویت با استفاده از عکس‌های گوشی هوشمند

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، دوربین گوشی‌های هوشمند ابزار کاملی نیست؛ در حسگر تمام این دوربین‌ها نقاط کور میکروسکوپی وجود دارد که با عنوان غیریکنواختی در تصویر یا PRNU شناخته می‌شوند و یکپارچگی عکس‌ها را با الگوی خاصی برهم می‌زنند.

در دوربین های عادی معمولا از الگوی غیریکنواختی تصویر برای تطبیق عکس‌ها با دوربین استفاده می‌شود. برای انجام این کار لازم است 50 عکس نمونه که توسط دوربین گرفته شده است، با این الگو مطابقت داده شود.
از آنجا که حسگر دوربین گوشی‌های هوشمند در مقایسه با دوربین‌های عادی کوچکتر است، غیریکنواختی موجود در تصاویر نیز نمود بیشتری در عکس‌ها دارد. در نتیجه می‌توان با استفاده از یک عکس الگوی غیریکنواختی تصویر را در دوربین گوشی‌های هوشمند به دست آورد.
محققان برای استفاده از این ویژگی سیستمی را طراحی کردند که در آن کاربران در یک موسسه مانند بانک که مستلزم تشخیص هویت است، ثبت نام می‌کنند و در جریان ثبت نام تصویری را که با استفاده از گوشی هوشمند خود گرفته‌اند، در اختیار موسسه قرار می‌دهند تا نسخه‌ای از الگوی غیریکنواختی دوربین در موسسه ثبت شود.
از این پس هربار که تشخیص هویت کاربران لازم باشد، دو تصویر حاوی کد QR به طورفرضی توسط نمایشگر دستگاه خودپرداز در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و کاربر پس از عکس گرفتن از کد توسط گوشی، با استفاده از یک نرم‌افزار عکس را برای بانک ارسال می‌کند. به این ترتیب در صورت مطابقت الگوی غیریکنواختی این تصویر با الگوی ثبت شده در بانک، هویت کاربر مورد تایید قرار می‌گیرد.
در آزمایشات اولیه که با استفاده از 40 گوشی هوشمند و بیش از 16 هزار عکس انجام گرفت، دقت این فناوری به 99.5 درصد رسید.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا