آزمایش هواپیمای باربری هوشمند و بدون خلبان

امروزه پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین اهمیت بسیاری در زندگی انسان پیدا کرده اند و پهپادها بسته به اندازه و نوع آن ها قادر به انجام ماموریت های مختلفی بوده و حتی برخی از آن ها می توانند با خود محموله های بار یا انسان را حمل کنند . عمده ترین موارد استفاده از پهپادها در حال حاضر ، برنامه های نظامی ، جاسوسی و خدماتی است.

این پهپاد بر مبنای پلتفرم P750XL شکل گرفته و حداکثر سرعت پروازی آن 313 کیلومتر در ساعت بوده و قادر به طی حداکثر مسیر پروازی به فاصله 2 هزار و 183 کیلومتر و سقف پروازی با ارتفاع 6 هزار و 98 متری است.

به تازگی در کشور چین پهپادی ترابری ساخته و رونمائی شد که از آن به عنوان بزرگترین هواپیمای باربری بدون سرنشین در نیروی هوائی این کشور یاد می شود. این هواپیما با نام AT200 drone نخستین پرواز آزمایشی خود را روز پنج شنبه با موفقیت در استان شان ژی (Shaanxi) پشت سر گذاشت. عملیات طراحی و ساخت این پهپاد ترابری با همکاری چند موسسه تحقیقاتی و شرکت های طراحی و ساخت هواپیما انجام شده و به گزارش موسسه مهندسی ترموفیزیک چین؛  AT200 drone توانست یک پرواز بیست و شش دقیقه ای را با موفقیت پشت سر بگذارد.

این پهپاد قادر به حمل بارهائی تا وزن 3 هزار و 400 کیلو بوده و ظرفیت ترابری آن نیز یک و نیم تن است. به گفته سازندگان این هواپیمای بدون سرنشین، پهپاد AT200 را می توان یکی از قدرتمندترین پهپادهای غیر نظامی و ترابری در جهان محسوب کرد.

این پهپاد بر مبنای پلتفرم P750XL شکل گرفته و حداکثر سرعت پروازی آن 313 کیلومتر در ساعت بوده و قادر به طی حداکثر مسیر پروازی به فاصله 2 هزار و 183 کیلومتر و سقف پروازی با ارتفاع 6 هزار و 98 متری است.

گفتنی است کلیه بخش های عملیات پرواز این پهپاد از جمله نشستن و تیک آف به صورت اتوماتیک انجام شده و حداکثر باند پروازی مورد نیاز برای عملکرد این هواپیما نیز 200 متر است. به گفته طراحان و سازندگان این هواپیما، مهمترین قابلیت پهپاد AT200، ترابری و حمل بار در مناطق کوهستانی و صعب العبور و همچنین جزایر کوچک است.

واژه پهپاد مخفف عبارت پرنده هدایت پذیر از دور است که در دهه های اخیر شاهد گسترش استفاده از این وسیله پرنده در سراسر دنیا هستیم . از این هواپیماهای بدون سرنشین همچنین می توان برای مصارف علمی مانند نقشه برداری و شناسائی نیز استفاده کرد . انواعی از پهپادها نیز به گونه ای طراحی شده اند که کاربری آن ها انجام عملیات امداد و نجات در شرایط اضطراری و حوادث و سوانح است .

ترجمه: فاطمه کردی

منبع: xinhuanet

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا