دستیابی به گرسنگی صفر

تاریخ 16 اکتبر (24 مهر) به نام روز جهانی غذا (World Food Day) نامگذاری شده است. تاریخچه این نامگذاری به سال 1945 میلادی باز می گردد. این تاریخ همزمان با راه اندازی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) است.

اصل اساسی که هر ساله در مراسم روز جهانی غذا مورد توجه قرار می گیرد، تقویت و حمایت از امنیت غذایی در سراسر جهان، بویژه در زمان بروز بحران ها است.

راه اندازی فائو از سوی سازمان ملل، نقش قابل توجهی در پیشبرد این اصل ایفا کرده است. فائو تلاش می کند با برگزاری مراسم های مختلف در روز جهانی غذا، آگاهی عمومی نسبت به امنیت غذایی و نیازهای حیاتی برای سیاست های کشاورزی موفق از سوی دولت ها را برجسته کند.

روز جهانی غذا فرصتی برای نشان دادن تعهد ما به هدف دوم توسعه پایدار(SDG)  برای پایان دادن به گرسنگی تا سال 2030 است. در سال های اخیر، این مراسم بر جنبه های مختلف امنیت غذایی و کشاورزی شامل وضعیت صید ماهی، تغییرات آب و هوایی و تنوع زیستی متمرکز بوده است.

مراسم روز جهانی غذا امسال در بیش از 150 کشور جهان برگزار می شود که این مراسم را به یکی از بزرگترین رویدادها در تقویم سازمان ملل تبدیل کرده است.

تلاش برای دستیابی به گرسنگی صفر

روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۸ با شعار «تلاش برای دستیابی به گرسنگی صفر»  برگزار می شود. گزارش‌های فائو حاکی از این است که میزان گرسنگی در سطح جهان پس از یک دوره کاهش بار دیگر رو به افزایش گذاشته است. اکنون بیش از ۸۱۵ میلیون نفر از سوءتغذیه مزمن رنج می‌برند.جنگ، شرایط آب و هوایی وخیم ناشی از تغییرات اقلیمی، رکود اقتصادی و سرعت فزاینده پدیده چاقی و اضافه وزن مسیر پیشرفت در نبرد علیه گرسنگی و سوءتغذیه را با مانع مواجه ساخته‌اند. در حالیکه میلیون‌ها نفر گرسته هستند، ۶۰۰ میلیون نفر از چاقی رنج برده و ۱.۳ میلیارد نفر دیگر نیز دچار اضافه وزن هستند.

10 واقعیت که باید در مورد گرسنگی بدانید

  • در جهان، میزان کافی غذا برای سیر کردن همه انسان ها تولید می شود، اما همچنان 800 میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند؛ یعنی از هر 9 نفر 1 نفر گرسنه است و 60 درصد این افراد را زنان تشکیل می دهند
  • حدود 80 درصد از فقیرترین افراد جهان در مناطق روستایی زندگی می کنند و اکثر آنها به کشاورزی وابسته هستند
  • گرسنگی بیش از بیماری های مالاریا و سل افراد را به کام مرگ می کشاند
  • حدود 45 درصد از مرگ و میر نوزادان مربوط به سوء تغذیه است
  • هزینه جبران سوء تغذیه سالانه معادل 3.5 تریلیون دلار است
  • 1.9 میلیارد نفر از مردم – بیش از یک چهارم جمعیت جهان – دچار اضافه وزن هستند
  • یک سوم مواد غذایی تولید شده در جهان هدر رفته یا از بین می رود
  • جهان تا سال 2050 به تولید 60 درصد مواد غذایی بیشتر برای تأمین نیاز جمعیت رو به افزایش نیاز دارد
  • هیچ بخش دیگری به اندازه بخش کشاورزی، به تغییرات آب و هوایی حساس نیست
  • فعالیت های فائو بیشتر در مناطق روستایی در 130 کشور جهان متمرکز است؛ این سازمان تلاش می کند در همکاری مشترک با دولت ها، جوامع مدنی، بخش خصوصی و سایر شرکا، به هدف پایان دادن به گرسنگی (ZeroHunger) دست پیدا کند

(تصویر: CNN)

شکم های گرسنه و مواد غذایی که راهی سطل های زباله می شوند

محققان دانشگاه ادینبورگ (اسکاتلند) با استفاده از داده های فائو، میزان هدر رفت مواد غذایی در جهان را محاسبه کردند. براین اساس، تقریبا 20 درصد مواد غذایی که در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد، بیش از اندازه مصرف شده یا از سطل های زباله سر در می آوردند. همچنین مردم جهان حدود 10 درصد بیش از نیاز خود، مواد غذایی مصرف می کنند.

میزان هدر رفت مواد غذایی در کشورهای صنعتی جهان بالغ بر 680 میلیارد دلار و در کشورهای درحال توسعه 310 میلیارد دلار تخمین زده می شود. با ذخیره یک پنجم موادغذایی که درحال حاضر در جهان به هدر می رود، می توان 870 میلیون گرسنه را سیر کرد.

درصد مواد غذایی که به هدر می روند:

  • 30 درصد غلات
  • 20 درصد لبنیات
  • 30 درصد ماهی و غذاهای دریایی
  • 45 درصد میوه و سبزیجات
  • 20 درصد گوشت
  • 20 درصد دانه های روغنی
  • 45 درصد سبزیجات ریشه ای

 

 

گزارش: معصومه سوهانی

منابع: sciencedaily / fao.org

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا