تشخیص سرطان پروستات با آزمایش ادرار

تیمی از پژوهشگران دانشگاه تگزاس در در سن آنتونیو در حال بررسی و مطالعه روی یک روش غیر تهاجمی تشخیص سرطان پروستات از طریق آزمایش نمونه ادرار بیمار هستند.  این تحقیقات با توجه به وجود سلول های سرطان پروستان در ادرار است که به طور طبیعی صورت گرفته و هدف آن ایجاد یک روش جدید تشخیصی بر پایه مطالعه و بررسی میکروسکوپی بایو سنسورهای کریستال فوتونی (photonic crystal bio-sensor) است که سبب افزایش دقت در تشخیص بیماری می شود.

شناسائی زودهنگام سرطان پروستات می تواند بسیار مهم محسوب شده و نقش مهمی در موفق بودن درمان بیماری ایفا کند و به همین دلیل پزشکان از تمامی مردان بالای 50 سال می خواهند که به طور سالانه تحت معاینه برای این موضوع قرار گیرند.

پرفسور جینگ یانگ یه (Jing Yong Ye)  متخصص مهندسی زیست در دانشگاه تگزاس و از اعضای این تیم تحقیقاتی اعلام کرد: «سیستمی که ما طراحی کرده ایم بر پایه استفاده از سنسور های زیستی حساسی است که به ما از طریق شناسائی سلول های سالم از سلول های سرطانی، امکان تشخیص بیماری را می دهد.  اگر شما قادر به تشخیص سلول های سرطانی در بیمار شوید، درمان از نقطه مناسبی شروع شده و می توانید تشخیص دقیق تری داشته باشید. »

گفتنی است با توجه به اهمیت این طرح، موسسه بهداشت ملی ایالات متحده آمریکا و موسسه ملی سرطان این کشور، بودجه پژوهشی برابر با 354 هزار و 617 دلار در اختیار پژوهشگر فوق قرار داده و تلاش می کنند این روش درمانی مبتنی بر آزمایش ادرار را برای تشخیص سرطان پروستات را برای استفاده عمومی آماده کنند. این روش می تواند دقت تشخیص های بالینی را در مواجهه با سرطان پروستات افزایش داده و به نسبت روش های فعلی بسیار مناسب تر است. سرطان پروستات، دومین سرطان رایج در جهان بوده و سومین سرطان مرگبار در این خانواده محسوب می شود که تنها مردان به آن مبتلا می شوند.

به گفته پزشکان، شناسائی زودهنگام سرطان پروستات می تواند بسیار مهم محسوب شده و نقش مهمی در موفق بودن درمان بیماری ایفا کند و به همین دلیل پزشکان از تمامی مردان بالای 50 سال می خواهند که به طور سالانه تحت معاینه برای این موضوع قرار گیرند.

در حال حاضر پزشکان برای تشخیص سرطان پروستات از بیماران نمونه خون دریافت کرده و به بررسی آنتی ژن های پروستات یا  prostate-specific antigen (PSA) در آن می پردازند. اگر میزان این آنتی ژن ها در نمونه خون بیمار زیاد باشد، وی مشکوک به سرطان بوده و باید از پروستات وی نمونه برداری شود. متاسفانه این روش مطالعه آنتی ژن در خون بیماران چندان دقیق نبوده و سالانه نمونه های زیادی عمل بایوپسی یا نمونه برداری مستقیم از غده پروستات افراد مشکوک به سرطان گرفته شده و مشخص می شود که این افراد سالم هستند.

دلیل موضوع فوق نیز ارتباط آنتی ژن های پروستات با عوامل متعددی از جمله برخی عفونت ها یا التهابات موضعی و همینطور هایپر پلازی (hyperplasia) پروستات است. این موضوع سبب شده تا همواره تعداد زیادی عمل نمونه برداری از غده پروستات در افرادی انجام شود که واقعا به این کار نیازی نداشته اند و این رقم حتی به 70 درصد از افرادی بالغ می شود که تحت نمونه برداری قرار گرفته و مشخص شد سرطان ندارند. این روش جدید علاوه بر غیر تهاجمی بودن، دارای دقت بیشتری است که پزشکان و بیماران را از انجام عمل نمونه برداری بی نیاز می کند.

ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا