کشف جهش ژنی محافظ انسان در برابر دیابت 2 توسط دانشمند ایرانی

این یافته‌ها می‌تواند به ارائه درمان‌های دارویی جدید برای مبتلایان به دیابت نوع 2 کمک کند. این بیماران هم‌اکنون به انسولین و داروهای خوراکی برای مدیریت‌کردن شرایطشان متکی‌اند و هنوز درمانی برای بیماری آن‌ها ارائه نشده است.

دکتر گودرزی، مدیر بخش دیابت، غدد و متابولیزم مرکز پزشکی سدارز-سینای، در این باره گفت: با این موفقیت، فرصت بی‌نظیری برای شخصی‌کردن درمان و پیشگیری از این بیماری مزمن در اختیار خواهیم داشت؛ زیرا شناسایی ژن‌ها می‌تواند دریچه‌های جدیدی را به روی تولید داروی مقابله با دیابت بگشاید.

دیابت نوع 2 بر تولید انسولین بدن و توانایی آن برای کنترل متابولیزم بدن اثر می‌گذارد. ناکامی بدن برای مدیریت‌کردن قند خون می‌تواند منجر به بروز حملات قلبی و مشکلات سلامتی جدی از قبیل بیماری کلیوی، نابینایی و عفونت‌هایی شود که این عفونت‌ها ممکن است به قطع عضو بینجامند.

در این مطالعه، تیمی از محققان امریکایی، آسیایی و اروپایی به رهبری امید گودرزی، ژن‌های 81 هزار نفر را بررسی کردند که مبتلا به دیابت نوع 2 نبودند. آن‌ها سپس اطلاعات ژنتیکی بدست‌آمده را با اطلاعات 16 هزار فرد مبتلا به دیابت مقایسه کردند. دانشمندان دریافتند نوعی جهش ژنتیکی در ژن خاصی به نام GLP1R خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 14 درصد کاهش می‌دهد.

جهش ژنی شناسایی‌شده در چنین گروه بزرگی از سوژه‌ها موفقیتی حیاتی در حوزه تحقیقات دیابت به شمار می‌آید و تیم علمی‌ حاضر، هم‌اکنون به درک بهتری برای چگونگی محافظت این جهش ژنی از بدن در مقابل ابتلا به دیابت نیاز دارد.با این حال، گودرزی عنوان کرد: این جهش ژنی جدید شاید مانع از ابتلای افراد به دیابت شود اما بر خطر چاق‌شدن فرد یا شاخص جرم بدن وی اثر نمی‌گذارد. به گزارش ایسنا،جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Communications ارائه شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا