فرار از فلوریدا

قبلا پیش‌بینی می‌شد این طوفان شهر میامی در جنوب را هدف قرار دهد حالا اما با تغییر جهت به سوی شهر تمپا پیش می‌رود. همزمان با عملیات فرار از فلوریدا ترافیک شدید هوایی هماپیماهای شخصی در این ایالت گزارش شده است.

                                                        ترافيک شديد هوايى در فلوريدای آمریکا  

 

ریک اسکات، فرماندار فلوریدا با نزدیک شدن ایرما، به کسانی که هنوز منازل خود در مناطق خطرناک و پست را تخلیه نکرده‌اند هشدار داده دیگر فرصتی برای جابجایی با خودرو به مناطق مرتفع نیست و این افراد باید فورا پناه بگیرند.

ایرما روز شنبه به کوبا رسید و با ویران کردن بخش‌هایی از این کشور با سرعت به سمت ایالت فلوریدا حرکت کرد. گزارش‌های رسیده از کوبا حاکی از این است، ایرما در کوبا باعث قطع خطوط برق و قطع نخل‌ها شده است. هنوز گزارشی از تلفات جانی این طوفان در کوبا منتشر نشده، اما گفته می شود پیش از طوفان یک میلیون نفر از جمله جمله گردشگران، ساکنان مناطق ساحلی کوبا وحتی و دلفین‌های مراکز تفریحی در سواحل کوبا تخلیه شده و به مناطق امن منتقل شده بودند.

ایرما با ضریب قدرت ۵ به کوبا رسیده بود و گردبادهایی با حدود 190 کیلومتر در ساعت تولید کرد، اما ظاهرا پس از ترک کوبا قدرتش کمتر و بتدیل به یک توفند درجه 3 شد.  اما حالا با رسیدن به آب‌های گرم سواحل فلوریدا از این گرما انرژی گرفته وقوی‌تر شده و پیش‌بینی می‌شود در هنگام رسیدن به شهر تمپا دوباره به قدرت 4 یا 5 برسد.  بنا بر پیش بینی‌ها این طوفان علاوه بر بارندگی شدید، سطح آب دریا را آنقدر بالا خواهد آورد که شاید مرکز تجاری تمپا و مناطق مسکونی سواحل آن را زیر آب بروند.

 

انتقال دلفین‌ها به محل امن در پی طوفان ایرما در کوبا

 تغییر مسیر این طوفان از جنوب به سوی شمال غربی فلوریدا ایالت‌های مجاور همچون آتلانتا، جرجیا و حتی تنسی را هم بی نصیب نگذاشته و شکستن و قطع درختان در این ایالت گزارش شده است.  با تین حال شهر تمپا شاید اماده برخورد با این طوفان نباشد چون این اولین بار است که در 90 سال گذشته یک توفند دریایی مهیب به این شهر می‌رسد وبه همین جهت این شر ممکن است آماده برخورد این طوفان نباشد. قسمت‌های ساحلی شهرتمپا حدود 3 میلیون نفر جمعیت دارد و همین بر نگرانی‌ها افزوده است.

این وضعیت در طول چند سال گذشته بی سابقه است و کارشناسان هواشناسی دلیل بزرگ شدن و سرعت بیش از اندازه این طوفان را گرم شدن آب‌ها و افزایش اختلاف دمای این مناطق با مناطق قطبی می‌دانند که بر اثر تغییر اقلیم رخ داده است. اما در این بین مقامات دولت ترامپ از اظهار نظر جدی در این باره امتناع کرده و تنها رییس آژانس حفاظت محیط‌ زیست این کشور گفته حالا وقت صحبت بر سر این مسایل نیست.

 

مطلب قبلی سیناپرس به بهانه توفان‌های کم‌سابقه‌ای که نیمکره غربی را در هم می‌نوردند با عنوان "باد ما را با خود برده است" را بخوانید.

 

غزال غضنفری

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا