40 درصد از مردم ایران مبتلا به کبد چرب هستند

دکتر سید موید علویان در نشست خبری این کنگره افزود: بیماری های نظیر دیابت، فشارخون، قند و بیماری های قلبی وعروقی براثر این بیماری ایجاد می شوند.وی تاکید کرد: آگاه سازی مردم باید ازدوران کودکی صورت گیرد تا شاهد کاهش این بیماری در جامعه باشیم .

علویان تاکید کرد: براساس مطالعات انجام شده دانش آموزان دبستانی و راهنمایی تا 7 درصد به بیماری کبد چرب مبتلا هستند و براثر کم تحرکی و بدغذایی این بیماری دربین دانش آموزان رو به ازدیاد است .
وی با اشاره به اینکه فرهنگ تغذیه وسلامت مردم رو به افول است گفت: مردم به استفاده از غذاهای آماده روی آورده اند که این رویه می تواند بیماری هایی نظیر دیابت وقلبی را افزایش دهد .

** شناسایی نشدن حدود یک میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به بیماری هپاتیت B

رییس ششمین کنفرانس بین المللی هپاتیت تهران با اشاره به اینکه برآوردها حاکی از آن است که یک میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به بیماری هپاتیت B در کشور شناسایی نشده اند از رسانه ها تقاضا کرد آنها را در شناسایی و درمان این افراد کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در 20 سال اخیر سبب کاهش بیماری هپاتیت B در اغلب مناطق کشور شده است، تاکید کرد: شیوع این بیماری در اکثر نقاط بیش از 2 تا 3 درصد بوده که این رقم در حال حاضر به جز در دو استان گلستان و سیستان و بلوچستان به کمتر از 2 درصد رسیده است.علویان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیماری هپاتیت B در افراد کمتر از 20 سال وجود ندارد، اظهار کرد: از سال 1375 واکسن هپاتیت B برای نوزادان و افراد پرخطر آغاز شده است با ادامه این روند شاهد نتایج مطلوب در کشور هستیم.

علویان بیماری هپاتیت B را به سه دسته شیوع کم، متوسط و بالا تقسیم بندی کرد و گفت: با اقدامات انجام شده متولیان این حوزه در این نوع بیماری شاهد شیوع کم در کشور هستیم.

** کاهش مبتلایان به بیماری های خاص به هپاتیت C

رییس ششمین کنفرانس بین المللی هپاتیت تهران با اشاره به اینکه شیوع هپاتیت C در کشور کم است، اظهار کرد: با اقدامات انجام شده توسط مراکز علمی و متولیان این حوزه شاهد کاهش چشمگیر هپاتیت C در مبتلایان به بیماری های خاص اعم از هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی در کشور هستیم.

وی ادامه داد: حدود 5 هزار بیمار هموفیلی و حدود 4 هزار بیمار تالاسمی مبتلا به این بیماری در کشور داشتیم که بیش از 90 درصد آنها شناسایی و بیش از 80 درصد این افراد درمان شدند.علویان گفت: در حال حاضر تعداد بیماران هموفیلی و تالاسمی مبتلا به این بیماری در کشور از حدود 9 هزار نفر به حدود 2 هزار نفر رسیده است که نشان دهند کاهش چشمگیر است.

وی با اشاره به اینکه بیماران دیالیزی، هموفیلی و تالاسمی و معتادان تزریقی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، بیان کرد: تا 20 سال آینده افراد مبتلا به هپاتیت C در کشور نخواهیم داشت.

** تولید داروهای هپاتیت B در داخل کشور

وی از تولید تمامی داروهای مورد نیاز بیماران هپاتیت B در داخل کشور خبر داد و گفت: این داروها تحت پوشش بیمه هستند و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.علویان با اشاره به اینکه بساری از داروهای مورد نیاز هپاتیت C در داخل تولید می شود و تحت پوشش بیمه است، گفت: داروهای جدیدی در این زمینه تولید شده اند که بسیار گران می باشند و هنوز در دسترس این بیماران در کشور قرار نگرفته اند.

** ایران سرآمد درمان، تشخیص و آموزش بیماری های کبدی

رییس ششمین کنفرانس بین المللی هپاتیت تهران به فعالیت ها و اقدامات انجام شده در این زمینه در کشور اشاره کرد و گفت: با انجام اینگونه فعالیت ها کشور سرآمد درمان، تشخیص و آموزش بیماری های کبدی از جمله هپاتیت است.وی ارتباط علمی با جامعه کبدی اروپا را موفقیت بزرگی برای کشور دانست و اظهار کرد: این کنگره با همکاری این جامعه برگزار شده است .

علوی با اشاره به اینکه بیشترین پیوند کبد در شیراز انجام می شود، افزود: پیوند کبد در شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز ، کرمان و تهران نیز در حال انجام است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا