گوشت ماموت غذای اصلی انسان های اولیه

تیمی از دانشمندان مرکز پژوهشی سنکنبرگ (Senckenberg) با مطالعه رژیم غذائی و کالبد شناسی انسان های مدرن به بررسی رژیم غذائی آن ها پرداختند. بر اساس این مطالعات مشخص شد که نظریات پیشین که بر اساس آن اعلام شده بود الگوی تغذیه انسان های مدرن یا هوموساپینس ها از همتایان نئاندرتال خود منعطف تر و کامل تر بود فاقد اعتبار بوده و صحت ندارد.

انسان های مدرن اولیه از رژیم غذائی مبتنی بر گوشت ماموت و سبزیجات استفاده کرده و به طور گسترده ای به شکار ماموت می پرداختند و این موضوع در حالی است که انسان های نئاندرتال نیز به طور گسترده ای به شکار ماموت ها پرداخته و رقابت شدیدی بین این دو گروه انسانی بر سر شکار این جانور و کشف منابع غذائی وجود داشته است.

بر اساس این مطالعات مشخص شد که اجداد انسان های مدرن نیز مانند نئاندرتال ها عمدتا از سبزیجات؛ گیاهان و گوشت ماموت تغذیه می کردند. در این مطالعات هیچ نشانه ای از مصرف ماهی در رژیم غذائی اجداد انسان های مدرن به دست نیامده است. پژوهشگران در مطالعات فوق به این نتیجه رسیدند که انقراض نئاندرتال ها و جایگزینی انسان های مدرن و هوشمند به جای آن ها ماحصل رقابت در به دست آوردن غذا و شکار بوده است.

بر اساس شواهد و مدارک باستان شناسی؛ نخستین گروه مهاجر متشکل از انسان های هوموساپینس در قاره اروپا حدود 43 هزار سال پیش شکل گرفته و تنها 3 هزار سال بعد شاهد جایگزینی آن ها با گروه های نئاندرتال هستیم.

در همین رابطه پرفسور هرو بوچرنز (Hervé Bocherens) استاد مرکز مطالعات دیرین زیست شناسی فرگشت انسانی سنکنبرگ در دانشگاه توبینگن اعلام کرد: «مطالعات بسیار زیادی درباره دلیل جایگزینی انسان های مدرن به جای نئاندرتال ها انجام شده و یکی از فرضیات پیشین اعلام کرده بود دلیل این موضوع تنوع بیشتر رژیم غذائی انسان های مدرن به نسبت رقبای نئاندرتال خود بوده و انسان های مدرن از ماهی نیز در رژیم غذائی خود استفاده می کردند.»

در این مطالعات دکتر دوروتی دروکر (Dorothée Drucker) زیست زمین شناس (biogeologist) دانشگاه توبینگن نیز حضور داشته و بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که فرضیات پیشین فاقد اعتبار بوده و صحت ندارند. در این پژوهش؛ دانشمندان اقدام به بررسی عادات و رژیم غذائی انسان های مدرن اولیه از طریق قدیمی ترین نمونه های فسیل کشف شده در غارهای بوران کایا (Buran Kaya) در شبه جزیره کریمه واقع در کشور اوکراین کردند. دکتر دوروتی دروکر در توضیح بررسی های فوق اعلام کرد: «ما برای بررسی دقیق این جایگزینی، به مطالعه نحوه شکار و الگوی مصرفی انسان های اولیه در منطقه اقدام کردیم. تا کنون تمامی مطالعات انجام شده درباره رژیم غذائی انسان های مدرن اولیه مبتنی بر کشفیات مناطق محدود و خاصی بوده و در نتیجه تفسیر و نتیجه گیری بر اساس این یافته ها بسیار دشوار است.»

در مطالعات جدید علی رغم کمبود شواهد فسیلی از رژیم غذائی اجداد انسان های مدرن، پژوهشگران به بررسی درصد ایزوتوپ های کربن و نیتروژن موجود در استخوان های انسانی و حیوانات شکار شده توسط این انسان ها پرداختند. علاوه بر موارد فوق، دانشمندان میزان نیتروژن 15 آمینو اسیدهای خاص نمونه ها را آنالیز کرده و مورد مطالعه قرار دادند. بر این اساس مشخص شد انسان های مدرن اولیه از رژیم غذائی مبتنی بر گوشت ماموت و سبزیجات استفاده کرده و به طور گسترده ای به شکار ماموت می پرداختند و این موضوع در حالی است که انسان های نئاندرتال نیز به طور گسترده ای به شکار ماموت ها پرداخته و رقابت شدیدی بین این دو گروه انسانی بر سر شکار این جانور و کشف منابع غذائی وجود داشته است. از سوی دیگر مطالعات پژوهشگران نشان می دهد میزان گیاهان موجود در رژیم غذائی انسان های اولیه به مراتب بیشتر از همتایان نئاندرتال خود بوده و گوشت ماموت ها نیز پایه اصلی رژیم غذائی هر دو گروه را تشکیل می داد.

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی گزارش های علمی (Scientific Reports) منتشر شده و در اختیار محققان قرار دارد.

احسان محمدحسینی

منبع: sciencedaily

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا