حمایت از پژوهش‌های ملی در مرکز تحقیقات راهبردی آموزش

به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر طاهره چنگیز  با اشاره به راه اندازی مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی اظهار کرد: تشکیل این مرکز به عنوان یکی از اقدامات برنامه تحول در آموزش در سال ۹۴  در دستور کار قرار گرفت و در این مدت اقداماتی شامل  تاسیس مرکز، اخذ مجوز شورای گسترش، تدوین اساسنامه و تشکیل هیات امنای مرکز و  طراحی برنامه راهبردی مرکز و تصویب چارت تشکیلاتی و تامین محل انجام گرفته است. 

وی افزود: تصویب اساسنامه این مرکز و تشکیل هیات امنا در سال ۹۵ بوده است و تاکنون حدود ۱۰ جلسه شورای پژوهش مرکز تشکیل شده است . 

قائم مقام مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی ادامه داد:  مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی  تاکنون یک فراخوان طرح تحقیقاتی داشته است که در سال ۹۵ انجام شد و حدود ۵۰۰ طرح از دانشگاه ها دریافت شد که طرح های مصوب به دانشگاه ها بازخورد داده شد و حدود ۱۲۰ طرح در این راستا آماده عقد قرار داد است. 

چنگیز گفت: دو فراخوان دیگر نیز برای دریافت طرح های تحقیقاتی یکی در شهریور ماه و دیگری در دی ماه سال جاری اعلام خواهد شد. 

 قائم مقام مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی افزود: این مرکز مبنای پژوهشی مستندات و شواهد را برای تصمیم گیری های کلان در سطح وزارت بهداشت و دانشگاه ها فراهم می کند. 

وی ادامه داد: هدف کلی مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی این است که از پژوهشهای توسعه ای و راهبردی در حیطه آموزش علوم پزشکی در سطح ملی حمایت کند،  بنابراین طرح های پژوهشی مورد حمایت این مرکز قاعدتا باید به مسائل کلان آموزش علوم پزشکی در کشور بپردازد. 

چنگیز اظهار کرد: به عنوان مثال، در مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی در مورد توسعه رشته ها و اینکه در چه حدودی باید توسعه اتفاق بیافتد و اینکه به چه رشته های جدیدی در کشور نیاز داریم که بتوانیم خود را با سند نقشه علمی کشور هماهنگ کنیم و تعداد نیروهای انسانی مورد نیاز در عرصه های سلامت در رشته های مختلف و بررسی سیاست های آموزشی در حوزه علوم پزشکی و میزان موفقیت آن  مطالعه  می شود.

 قائم مقام مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی پایگاه داده منسجمی است که به عنوان یک حافظه ی علمی و حافظه سازمانی مجموعه آموزشی وزارت بهداشت و دانشگاه ها عمل کند و این با توجه به اینکه سابقه‌ی پژوهش های آموزشی هم در کشور ما زیاد نیست نسبت به پژوهش در حیطه های بیومدیکال نیاز به حمایت  بیشتری دارد که این پشتیبانی را مرکز ملی تحقیقات راهبردی انجام می دهد. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: این مرکز مصوبه ی شورای گسترش را دارد، هیات امنا تعیین شدند، اساسنامه تصویب شده است و برنامه دراز مدت تصویب شود و شورای مرکز تحقیقاتی رکن اساسی این مرکز است و  آخرین مساله مکان فیزیکی و ساختمان است که تا آخر مرداد در منطقه ای در خیابان ولیعصر تهران راه اندازی می شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا