پرتراکم ترین منبع میکروب ها در آشپزخانه را بشناسید

 به گزارش سیناپرس به نقل از سایت نواندیش،  يکي از اين ميکروب ها به نام موراکسلا اوسلونسيس Moraxella osloensis، مي تواند عفونت هايي را در افرادي که سيستم ايمني ضعيف دارند، ايجاد کند. اين باکتري همچنين عامل بوي بد لباس ها شناخته شده است. احتمالا بوي بد اسفنج ظرفشويي نيز ناشي از همين باکتري است. محققان با تعيين توالي دي ان اي ميکروبي 14 اسفنج آشپزخانه به اين نتايج پي بردند. نتايج اين تحقيق بتازگي در Scientific Reports منتشر شده است. آنچه شگفتي محققان را درپي داشت اين بود که جوشاندن يا ماکروويو کردن اسفنج، ميکروب هاي موجود در آن را نمي کشد. در واقع اسفنج هايي که به طور منظم پاکسازي و سترون مي شوند، نسبت به اسفنج هايي که هرگز پاکسازي نشده اند، درصد بالاتري از باکتري هاي پاتوژن يا بيماري زا را در خود دارند. از ديد محققان، دليل اين موضوع مي تواند اين باشد که باکتري هاي پاتوژن نسبت به پاکسازي مقاوم تر هستند و بسرعت در مناطقي که رها شده اند، ساکن مي شوند. 
    محققان مي گويند، آنچه در پاکسازي اين اسفنج ها اتفاق مي افتد، شبيه چيزي است که بعد از درمان آنتي بيوتيکي در دستگاه گوارش ما روي مي دهد. مشاهده اسفنج هاي آشپزخانه زير ميکروسکوپ نشان داد، يک سانتي مترمکعب از اين اسفنج ها مي تواند حاوي 50 ميليارد باکتري باشد. اين ميزان باکتري، معادل هفت برابر جمعيت ساکنان کره زمين است. دانشمندان مي گويند چنين تراکمي از باکتري ها فقط در مدفوع يافت مي شود، اما نگران نباشيد، راه حل خلاص شدن از شر اين حجم از ميکروب ها آسان است: کافي است اسفنج ظرفشويي را هفته اي يک بار تعويض کنيد.
No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا