جایزه منطقه‌ای یونسکو در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به 3 نفر اعطا می‌شود

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دکتر مجید عباسپور در این نشست که با حضور نمایندگان دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت، واحد علوم و تحقیقات و واحد تهران جنوب، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا)، پژوهشکده سوانح طبیعی و نماینده انجمن‌های علمی مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر و نمایندگان سایر کرسی‌های یونسکو در ایران برگزار شد، با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات از گذشته در حوزه دانشگاه سبز و انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت خوبی داشته و دارد، گفت: تاکنون برنامه‌های متنوع و مناسبی نظیر ایجاد نیروگاه 10 کیلوواتی خورشیدی، احداث تله کابین برای جایگزینی حمل‌ونقل دیزلی در واحد، افزایش فضای سبز، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و همکاری‌های قابل توجهی با سازمان‌ها و مراکزی درگیر با مسائل زیست محیطی چون شهرداری و سازمان محیط زیست و … صورت داده‌ایم، به نحوی که در سال گذشته به عنوان یکی از دانشگاه‌های سبز برتر کشور انتخاب شدیم.

وی با اشاره به اعطای کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر از سوی سازمان یونسکو به واحد علوم و تحقیقات، ادامه داد: معتقدم برای فعالیت هرچه بهتر در حوزه دانشگاه سبز و فعالیت در راستای اهداف سازمان یونسکو برای انرژی‌های تجدیدپذیر، نیازمند مشارکت و همکاری تمامی سازمان‌ها، انجمن‌ها و مراکز علمی هستیم.

دکتر عباسپور با بیان اینکه بحث و تبادل نظر در ارتباط با جایزه منطقه‌ای یونسکو در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر هدف دیگر این نشست بوده است، تصریح کرد: امروزه در دنیا توجه ویژه‌ای به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر می‌شود. این در حالی است که متأسفانه در ایران علی رغم برخی فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه، هم از سوی واحد علوم و تحقیقات و نیز توسط مراکز علمی، سازمان‌ها و انجمن‌های مرتبط، پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است. به نحوی که سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر نسبت به حوزه برق کشور حدود 0.1 درصد است.

وی با اشاره به اهداف سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در ارتباط با توسعه پایدار، اقتصاد سبز و بهره‌گیری از انرژی‌های پاک و پایدار، گفت: با توجه به مأموریت و اهداف واحد علوم و تحقیقات و کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر یونسکو در راستای توسعه پایدار، پیشبرد و گسترش دانش، مهارت و پرورش افراد خلاق و مبتکر در زمینه‌های مختلف علم و فناوری در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، پیشنهاد برگزاری جایزه‌ای با همکاری واحد علوم و تحقیقات و کمیسیون ملی یونسکو در ایران، تحت حمایت سازمان یونسکو ارائه شده است.

رئیس کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر یونسکو اضافه کرد: "جایزه منطقه‌ای یونسکو در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر" به طرح‌های دارای قابلیت فنی و اجرایی با توجه به فناوری‌های روز دنیا و تجهیزات قابل دسترس، قابلیت کاهش محسوس استفاده از سوخت‌های فسیلی و امکان تجاری‌سازی در کوتاه و میان‌مدت داشته باشند، اعطا خواهد شد.

وی تصریح کرد: جایزه منطقه‌ای یونسکو در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر بصورت سالانه، به سه نفر اعطا خواهد شد که این جایزه نقدی برای نفر اول 5 هزار دلار، برای نفر دوم 4 هزار دلار و برای نفر سوم 3 هزار دلار در نظرگرفته شده است.

دکتر مهین گزانی، مدیرگروه علوم کمیسیون ملی یونسکو ایران نیز در این نشست گفت: یکی از ویژگی‌های قابل توجه سازمان یونسکو، یکسان بودن رأی همه کشورهای عضو آن است به نحوی که هیچ کشوری بر دیگری برتری نداشته و حق وتو ندارد.

وی با اشاره به حمایت قابل تقدیر دانشگاه آزاد از کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، افزود: کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر می‌تواند الگویی برای دیگر کرسی‌ها باشد و معتقدم هم افزایی بین کرسی‌ها می‌تواند در موفقیت و فعالیت هرچه بهتر آنها تأثیر بسزایی داشته باشد.

دکتر گزانی فعالیت واحد علوم و تحقیقات در زمینه دانشگاه سبز را فعالیتی بین‌المللی عنوان کرد و افزود: امیدوارم نتایج فعالیت‌های دانشگاه‌هایی مانند واحد علوم و تحقیقات بتواند در مشاوره به سازمان‌های دولتی نقش مهمی را ایفا کند.

دکتر سیده هدی رحمتی، دبیر کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر یونسکو و عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات نیز در این نشست با اشاره به اینکه کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در 26 اردیبهشت سال 1393 به واحد علوم و تحقیقات اعطاء شد، گفت: با اعطای کرسی یونسکو به واحد علوم و تحقیقات این واحد به عنوان مرکز تبادل اطلاعات و شبکه تبادل تخصص و مهارتهای زیست محیطی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در منطقه فعالیت خود را آغاز کرد.

وی با ذکر اینکه نتیجه تحقیقات  زیست‌محیطی کرسی انرژی‌های تجدیدپذیر در اختیار مراکز تحقیقاتی جهانی قرار خواهد گرفت، افزود: هدف کرسی انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر ارتقای آموزش و پژوهش دانشگاهی و آگاهی عمومی در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، شبکه‌سازی و ایجاد بانک اطلاعاتی و در نهایت تأسیس سازمانی منطقه‌ای در این زمینه است.

دکتر رحمتی خاطرنشان کرد: جایزه منطقه‌ای یونسکو در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر بعد از جایزه ابن سینا که در زمینه اخلاق در علم است، دومین جایزه‌ای خواهد بود که از سوی یونسکو به ایران اعطاء می‌شود. مکاتبات این جایزه با سازمان یونسکو انجام شده و از آنجایی که یونسکو در حال بازنگری در تمامی جایزه‌های خود است، سال‌های اول و دوم، جایزه منطقه‌ای یونسکو در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را به صورت ملی و در نهایت بصورت منطقه‌ای برگزار خواهیم کرد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا