ششمین گالری موزه ملی علوم و فناوری گشایش می یابد

گالری ابزار نجومی کهن پس از یک دوره بازدید آزمایشی در طول بازدیدهای نوروزی و برطرف کردن مشکلات و نواقص موجود، با حضور مسئولانی از وزارت علوم، رئیس ایکوم در ایران، جمعی از رئیسان موزه‌ها و دانشگاه‌ها و آغاز به کار می کند.
دکتر حنیف قلندری که به عنوان ناظر علمی در گالری ابزار نجومی کهن فعالیت دارد، هدف از ایجاد این مجموعه را عرضه اطلاعات مربوط به رصد کردن آسمان در رصدخانه‌های مشهور دوره اسلامی از جمله رصدخانه‌های مراغه و سمرقند عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: ابزارهای نمایشی در این گالری برپایه رساله‌ای از مؤیدالدین عرضی، از منجمان حاضر در رصدخانه مراغه، ساخته شده‌اند و هرچند این ابزارها در مقیاس نمایشی هستند اما تلاش شده تا جزئیات ابزار در طرح‌های بازسازی شده به خوبی به بازدیدکننده عرضه شود.
موزه ملی علوم و فناوری در راستای توسعه فیزیکی و گسترش فضای آموزشی و ترویج علم برای همه، پیش از این پنج گالری‌ «هسته‌ای»، «مورس تا موبایل»، «مرکز علم»، «ابزارهای جراحی» و «مرکز فناوری‌های بومی و کهن» را در معرض نمایش قرار داده است.
موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، تنها موزه مشابه مراکز علم در دنیا است که از سال 1389با هدف ایجاد فضایی فعال و آگاهی بخش برای تمام گروه های سنی و آشنایی هرچه بیشتر با میراث علمی، فرهنگی و فناوری دانشمندان و فرهیختگان ایرانی و خدمات تاریخی آنها به جامعه بشری و نیز ارتقای دانش عمومی مردم آغاز به فعالیت کرده است.
محل دائمی نمایشگاه موزه علوم و فناوری در تهران، میدان امام خمینی (ره)، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان سی تیر، ساختمان کتابخانه ملی سابق واقع شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا