فعالیت اپراتورهای مجازی به سال 95 نمی رسد

به گزارش سیناپرس به نقل از فناوران، وزارت ارتباطات امسال تلاش زیادی برای عملیاتی شدن عرضه سیم کارت های مجازی و خروج بازار از انحصار سه اپراتور بزرگ کشور کرد. در این راه ابتدا مجوز جذابی برای خدمات MVNO صادر شد که با استقبال فعالان این حوزه روبه رو شد.

سپس وزارت ارتباطات اپراتورها را مکلف به امضای قرارداد همکاری با اپراتورهای دارای مجوز کرد تا راه برای فعالیت آنها هموار شود. در گام بعدی نیز قوانین و مقرراتی برای حمایت از اپراتورهای کوچک در مقابل اپراتور غالب بازار تصویب کرد که تدوین اینگونه مقررات همچنان ادامه دارد.
برخی شرکت ها نیز با سرعت کار خود را برای عرضه سیم کارت ها آغاز کردند و وعده دادند در آذر این سیم کارت ها را به بازار عرضه می کنند. اما با نزدیک شدن به پایان سال مشخص شد امسال بازار ایران رنگ سیم کارت های مجازی را به خود نخواهد دید.
براساس اعلام رگولاتوری، صادق عباسی شاهکوه، معاون بررسی های فنی و صدور پروانه این سازمان با اعلام صدور دو پروانه جدید اپراتور مجازی تلفن همراه گفت: با توجه به انواع پروانه های تعریف شده برای اپراتورهای مجازی، یک شرکت پروانه نوع اول و یک شرکت پروانه نوع دوم اپراتور مجازی موبایل را دریافت کرد. پیش از این نیز یک شرکت، این پروانه را دریافت کرده بود.
وی با بیان اینکه از 51 متقاضی دریافت این پروانه، 25 متقاضی، موافقت اصولی پروانه را دریافت کردند، افزود: تاکنون از 25 شرکت متقاضی دارنده موافقت اصولی، 9 شرکت با اپراتورهای تلفن همراه قرارداد عمده فروشی امضا کرده و وارد همکاری شده اند و 3 شرکت دارنده موافقت اصولی نیز از دریافت پروانه انصراف داده اند.
معاون بررسی های فنی و صدور پروانه رگولاتوری درباره وضعیت قرارداد عمده فروشی اپراتورها گفت: در حال حاضر از میان 9 شرکت دارنده موافقت اصولی فعالیت در این عرصه، 5 شرکت با اپراتور رایتل، 2 شرکت با اپراتور همراه اول و 2 شرکت با اپراتور ایرانسل قرارداد همکاری امضا کرده اند.
عباسی شاهکوه اظهار امیدواری کرد که با توجه به واگذاری شماره ها و مجوزهای لازم طی روزهای آینده، 3 اپراتور دارنده مجوز فعالیت در عرصه اپراتور مجازی، بتوانند تا 3 ماه آینده سرویس دهی به مشترکان را آغاز کنند.
در همین راستا توسعه ارتباطات همراه شاتل (شاتل موبایل) از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پروانه نوع اول اپراتور مجازی تلفن همراه (Full MVNO  )گرفت.
اپراتور مجازی تلفن همراه اپراتوری است که خود دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و داده ها نیست. این نوع اپراتور با بستن قرارداد با یک اپراتور دیگر که دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و داده هاست، این خدمات را به صورت عمده خریداری می کند، سپس با نشان تجاری و برند خود به فروش خدمات تلفن همراه، در بازار خرده فروشی اقدام می کند. 

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا