استاندارد عرقیات گیاهی و اسانس های طبیعی تدوین می شوند

پیمان صالحی در گفت و گو با ایرنا افزود: این اقدام با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و با بهره گیری از توان و تجربیات افراد دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی درحال انجام است. 

وی با اشاره به اینکه استاندارد فعلی عرقیات گیاهی، قدیمی و غیر تخصصی است، اظهار کرد:استاندارد جدید برای تمامی عرقیات گیاهی در حال تدوین است تا مردم با آرامش خاطر از این فراوردهای گیاهان دارویی استفاده کنند. 

دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی تاکید کرد: اسانس های طبیعی که در صنایع مختلف همچون صنایع غذایی، عطر و افزودنی ها مورد استفاده قرار می گیرند باید براساس استاندارد خاصی تهیه و در اختیار صنایع قرار گیرد. 

صالحی با اشاره به اینکه تهیه و تدوین استاندارد کشت گیاهان دارویی مراحل نهایی خود را می گذارند، اظهار کرد: این کار از طرف ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاه دارویی محول شده است.

وی با طرح این سوال که آیا این استاندارد اجباری است یا نه، افزود: معمولا استاندارد گیاهان دارویی همچون برخی از محصولاتی که در حال حاضر تولید می شود دارای استاندارد اجباری نیستند. 

صالحی پیش بینی کرد که این استانداردها در سال اول اجباری نباشد تا صنایع کشور وضعیت خودشان را با این استانداردها تطبیق دهند اما مسوولان مربوطه باید سعی کنند تا این استانداردها اجباری شود.

دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی ادامه داد: کالاهایی که دارای استاندارد هستند مورد استقبال بیشتری مصرف کنندگان قرار می گیرند و آنها با آرامش این محصولات را مصرف می کنند.

ایران با داشتن 10 هزار گونه از نظر تنوع گیاهی در دنیا برتری دارد که این رقم معادل کل گونه گیاهی منطقه اروپا است. در حال حاضر 2 هزار گونه گیاهان دارویی در کشور معرفی و مواد موثره 400 گونه آن استخراج شده است. 

سهم ایران در فرآوری، تولید و تجارت این محصول چشمگیر نیست. به همین منظور برای پیشرفت در این موضوع توجه به منابع طبیعی، حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از چرای بی رویه عرصه های منابع طبیعی و بهره برداری اصولی از گیاهان دارویی و صنعتی ضروری به نظر می رسد.

همچنین در بخش کشاورزی توجه خاص به کاشت گیاهان دارویی و تربیت نیروهای متخصص این رشته در سطح ملی، تدوین یک برنامه مدون ملی، عدم ترویج موادخام، کسب تکنولوژی لازم برای فرآوری گیاهان و بسته بندی مناسب و توجه لازم به صادر کنندگان موضوعی در خور توجه است. 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا