پنبه تراریخته امسال به تولید انبوه می رسد

 بهزاد قره یاضی در گفت و گو با ایرنا افزود: علاوه براین برنج، چغندرقند و سیب زمینی نیز در حال سپری کردن آزمایشات مزرعه ای خود هستند و امیدواریم سال آینده این محصولات کشاورزی نیز به تولید انبوه برسند.وی با اشاره به اینکه محصول کشاورزی سویای غیر تراریخته در دنیا وجود ندارد اظهار کرد: بیشتر محصولات پنبه و ذرت دنیا نیز به صورت تراریخته است و این نشان دهنده وجود یک ضرورت و انتخابی دلپذیر است که دنیا به آن سمت حرکت کرده است.

قره یاضی، کاهش مصرف سموم شمیایی، جلوگیری از نابودی محیط زیست و مقابله با آلودگی های زیست محیطی را از مهمترین ضروریات استفاده از محصولات کشاورزی تراریخته اعلام کرد و گفت: محصولات تراریخته یکی از دستاوردهای بشری است که برای رسیدن به این اهداف مهم، تولید می شوند.

*حدود 90 درصد روغن خوراکی کشور از طریق واردات تامین می شود

وی با اشاره به اینکه حدود 90 درصد روغن خوراکی کشور از طریق واردات تامین می شود افزود: بیشترین روغن وارداتی از کشورهای آرژانتین، برزیل و آمریکا می باشد که به صورت تراریخته هستند.رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کمبود آب، محدود بودن سطح زیر کشت و فشار واردات را از مهمترین دلایل پایین بودن تولید محصولات کشاورزی تراریخته اعلام کرد و گفت: باید اقدامات اساسی برای افزایش سطح زیر کشت اینگونه محصولات انجام گیرد.

وی از اجرای برنامه 10 ساله برای کاهش وابستگی به روغن خوراکی خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در صدد است ضریب وابستگی این محصول را از 90 درصد به 30 درصد طی 10 سال برساند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا