15 درصد پروژه های ICT کشور در برنامه ششم باید به امنیت اختصاص یابد

 دکترسید ابوالحسن فیروزآبادی درسیزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران افزود:درحوزه امنیت فضای سایبر شکافی مطرح می شود به نام شکاف دفاع و هجوم که این موضوع باید مورد توجه انجمن ها و دانشگاه ها قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در این شکاف، دفاع بسیار پر هزینه و هجوم کم هزینه است و هجوم می تواند توسط افراد گمنام صورت گرفته و با هزینه کم خسارت های سنگین وارد کند. 
فیروزآبادی افزود: در این رابطه یکی از مشکلات این است که باید آمادگی نهادی مناسب با این تحول بزرگ جهانی داشته باشیم که بازیگر مناسبی در این حوزه باشیم و بتوانیم امنیت فضای سایبر را محقق کنیم.
وی ادامه داد که در واقع هدف از ایجاد امنیت در فضای سایبری در حوزه دفاعی ایجاد یک اعتماد برای کاربران است تا همه دارایی های خود را در این فضا به راحتی قرار دهند و آرامش خاطر داشته باشند که این دارایی ها حفظ می شوند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر مشارکت همه مردم در تامین امنیت فضای سایبر در کشور تاکید کرد و گفت: دوران این که دولت و حکومت صرفا حافظ امنیت باشند به سر آمده و امنیت تعریف جدیدی در فضای سایبر پیدا کرده است که بر اساس آن امنیت با مشارکت مردم تحقق یافتنی است.
فیروزآبادی بیان کرد: ما در حوزه امنیت سایبری بسیار بازار کوچکی داریم و علی رغم این که در دستورالعمل ها و تاکیداتی که تاکنون اعلام شده است الزام استفاده از ابزارها و الگوریتم های داخلی لحاظ شده اما در مجموع اقتصاد این حوزه کوچک بوده و حتی برای پروژه های بسیار بزرگ هم شرکت های مشاور امنیتی حضور ندارند.
وی افزود: باید آن هزینه ای که همه مجبور شدند برای حفظ دارایی های خود در فضای سایبر پرداخت کنند در حوزه دفاع سرمایه گذاری کنیم و برای این سرمایه گذاری نیاز داریم که ساختارها، نهادها و قوانین مناسب داشته باشیم.
فیروزآبادی با اشاره به وظیفه شورای عالی فضای مجازی کشور به عنوان سیاست گذار کلان دراین حوزه گفت: امیدواریم در مجلس شورای اسلامی شاهد این باشیم که به این مهم توجه شود چرا که باید در این حوزه قانون و تکلیف به تمام سازمان ها با رویکرد بزرگ سازی اقتصاد آن صورت گیرد. همچنین باید در این حوزه سمن ها و شرکت های مناسب مانند انجمن رمز ایجاد شود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت: اقدامات مختلفی مانند ایجاد نظام شاخص گذاری مناسب، استاندارد گذاری، رصد جرایم و مخاطرات و وضعیت تحقیق و توسعه آموزش عالی را در حوزه امنیت در کشور باید داشته باشیم و همچنین نظام های متعددی که تحت عنوان سند افتا طراحی شده و در حال اجراست باید باسرعت بیشتری صورت گیرد.
فیروزآبادی با تاکید بر این که یک سانتر و مرکز علمی مناسب در کشور در این حوزه بایستی ایجاد شود افزود: با وجود دانشگاه های معتبر که قطب علمی کشور در حال حاضر هستند نیز باید یک آکادمی داشته باشیم که مرجع باشد و بحث های بسیار متنوع حوزه امنیت سایبری در آن مورد توجه قرار گیرد و حتی از دبیرستان ها شروع کنیم و با برگزاری المپیادهایی دراین حوزه و طراحی درس های مناسب برای دانشجویان رشته فناوری اطلاعات بتوانیم در بازار نیروهای کار مناسب برای امنیت دفاعی وارد کنیم.
وی اعلام کرد: فضای سایبر مولد قدرت است و در حقیقت با قدرت سایبری شما می توانید رفتار ملت و کشورهای دیگر را تغییر دهید و یکی از ویژگی های آن نا متقارن بودن آن است که در جنگ ها و چالش ها عوامل غیر متقارن بر هم زننده بازی ها هستند و به همین دلیل فضای سایبر را به عنوان یک بر هم زننده بازی جهانی مطرح می کنند که این می تواند برای ما فرصت و تهدید باشد که البته من معتقدم برای ما فرصت ها بیشتر است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا