تاثیر مثبت گرمایش زمین بر نابودی پشه دنگی

بر اساس گزارش های مختلف منتشر شده از سوی سازمان های رسمی، تب دنگی رایج ترین بیماری منتقل شده از سوی پشه به انسان ها و یکی از خطرناک ترین آن ها محسوب شده و به طور سالانه در حدود 200 میلیون انسان به این بیماری مبتلا می شوند.

زمانی که تغییرات آب و هوائی روی انسان تاثیرات مخربی می گذارد، این موضوع روی پشه های دنگی نیز در برخی مناطق تاثیر خواهد داشت.

یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که همزمان با گرم تر شدن شرایط آب و هوائی ، شرایط اقلیمی محیط زندگی پشه دنگی نیز خشک تر شده و این موضوع بر روند تخم گذاری و تولید مثل این حشره تاثیر نامطلوبی خواهد داشت که در نتیجه تعداد این پشه کم می شود.

گفتنی است به اعتقاد پژوهشگران اپیدمی و همه گیر شدن تب دنگی تابع عوامل مختلفی از جمله محیط زیست و شرایط آب و هوائی ، میزبان انسانی و فاکتورهای بیماری زا است.

در همین رابطه دیوید هارلی استاد دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا که عضو تیم پزوهشی فوق بود، اعلام کرد: زمانی که تغییرات آب و هوائی روی انسان تاثیرات مخربی می گذارد، این موضوع روی پشه های دنگی نیز در برخی مناطق تاثیر خواهد داشت.

تب دنگو ناشی از فعالیت نوعی ویروس در بدن انسان است که  نشانه های آن بدون پیش زمینه قبلی و به طور ناگهانی بروز می کنند . این نشانه ها عبارتند از : سردرد های شدید ، درد در ناحیه چشم ها ، دردهای استخوانی و مفاصل ، درد عمومی در بدن و التهاب پوستی . در برخی موارد این التهاب پوستی به حدی زیاد است که نشانه هائی مشابه با بیماری سرخک در بدن بیمار دیده می شود . لازم به توضیح است که این التهابات پوستی به دلیل حساسیت یا موارد این چنینی ظاهر نشده و دلیل اصلی این تغیر رنگ پوست ، پارگی مویرگ های فراوانی در سطح بدن است .

به گفته پزشکان این بیماری به طور کلی سه مرحله را بدن بیماران طی می کند که شامل شروع تب و درد ، اوج گرفتن بیماری و بهبودی است . در مرحله نخست ، فرد بیمار دچار تب شدیدی شده و این مرحله می تواند از دو روز تا یک هفته به طول انجامد . مرحله شدت گرفتن بیماری در برخی از بیماران مشاهده شده و این مرحله می تواند مرگبار بوده و منجر به خونریزی داخلی و جمع شدن مایعات در محفظه شکمی شود . در این مرحله عملکرد برخی اندام های داخلی بدن با اختلال رو به رو شده و دلیل این موضوع اختلال در عملیات خون رسانی و پارگی وسیع مویرگ ها محسوب می شود . این مرحله که یک تا دوز به طول می انجامد خطرناک ترین مرحله بیماری بوده و پس از آن مرحله بهبودی شروع می شود .

این بیماری در کودکان و زنان بیشتر از مردان دیده شده و در برخی موارد می تواند زمینه ساز ابتلای افراد به بیماری هائی مانند دیابت یا آسم شود .

پشه عامل انتقال این بیماری  ( Aedes aegypti ) ،  بیشتر در مناطق استوائی زندگی کرده و این بیماری در بیش از 110 کشور دنیا شیوع دارد .

شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست امده از آن در آخرین شماره ژورنال تخصصی Epidemiology and Infection  منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا