درمان سلیاک با آنزیم گیاه گوشتخوار کوزه ای

سلیاک نوعی اختلال خود ایمنی ژنتیکی است که سبب می شود سیستم ایمنی بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن، به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب مواد غذایی شود. گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند. تشخیص بیماری سلیاک معمولا دشوار است؛ ولی شایع ترین علایم آن در کودکان، اسهال، استفراغ، نفخ شکم، درد و کاهش وزن و در بزرگسالان، خستگی، استخوان درد، درد و ورم مفاصل است. بیماری سلیاک بر اثر آسیب به پرزهای جذب کننده مواد غذایی، سبب می شود که مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز از جمله آهن، فولات، کلسیم، ویتامین D، پروتئین و چربی در اختیار بدن قرار نگیرد و بیمار به سوء تغذیه دچار شود.
مطالعات محققان دانشگاه کلگری در کانادا نشان می دهد عملکرد گیاه گوشتخوار کوزه ای (Carnivorous Pitcher Plant) شبیه یک معده باز است. این گیاه از نوعی آنزیم برای هضم حشرات شکار شده استفاده می کند که توانایی هضم گلوتن را دارد. محققان معتقدند که با استفاده از این آنزیم می توان داروهایی تولید کرد که گلوتن را به راحتی تجزیه و هضم کنند.
بر اساس آمار سازمان پیشگیری و کنترل بیماری ها، حدود یک درصد از جمعیت آمریکا به بیماری سلیاک مبتلا هستند که بیماری حدود 83 درصد از این افراد هنوز تشخیص داده نشده یا اشتباه تشخیص داده شده است.
محققان احتمال می دهند که بیماری سلیاک در صورت عدم درمان، احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با سیستم اعصاب از جمله ام اس را نیز افزایش دهد. 
به گزارش ایرنا از مدیکال اکسپرس، در حال حاضر هیچ درمانی برای این عارضه وجود ندارد و توصیه می شود با رژیم غذایی بیماری کنترل شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا