دستیابی محققان کشور به دانش فنی جداسازی ترکیبات ضدسرطانی از قارچ‌های خوراکی

دکتر حمیدرضا پوریان‌فر با اشاره به راه‌اندازی مجدد مرکز اسپاون در سال جاری، از دستیابی زراعی سازی قارچ‌های خوراکی بومی ایران در این گروه خبر داد.

به گفته وی، تاسیس پایلوت تحقیقاتی- نیمه صنعتی تولید قارچ خوراکی از دیگر فعالیت‌های گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در سال جاری بوده است.

وی فروش مستقیم محصولات پایلوت تحقیقاتی- نیمه صنعتی قارچ خوراکی و فروش مستقیم محصولات مرکز اسپاون را از برنامه‌های گروه برای کاربردی کردن نتایج یافته‌های پژوهشی طی امسال‌ دانست.

مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاد دانشگاهی در خصوص چشم‌انداز گروه برای ایجاد شرکت دانش بنیان، اظهار کرد: در زمینه محصولات دانش بنیان کنونی که به بهره‌برداری تجاری رسیده‌اند، می‌توان به اسپاون و انواع قارچ‌های خوراکی- دارویی و در زمینه محصولات دانش بنیانی که در آینده قابلیت تجاری شدن دارند، می‌توان به ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد سرطان گرفته شده از قارچ‌های خوراکی اشاره کرد.

پوریان‌فر تاکید کرد: گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاد دانشگاهی تنها گروهی است که برای اولین بار در حدود 13 سال گذشته توانسته در تحقق ارتباط پل میان صنعت و دانشگاه موفق عمل کند، چرا که در حال حاضر ارتباط تنگاتنگ و مثبتی بین این گروه و صنایع پرورش قارچ وجود دارد.

وی افزود: ماهیت فعالیت‌های گروه‌های بیوتکنولوژی به شیوه‌ای نیست که قابلیت جذب طرح‌های کارفرمایی خصوصی با مبالغ قابل توجه را داشته باشد، لذا حداقل چند طرح کلان از طرح‌های پژوهشی کلیدی و زیربنایی گروه (زیست بانک، تولید ارقام ملی قارچ خوراکی، ترکیبات ضد سرطانی قارچ‌های خوراکی) باید از طریق حاکمیتی مورد حمایت قرار بگیرد تا فعالیت‌های پژوهشی گروه برای تضمین ایجاد مسیرهای پژوهشی و کاربردی آینده تداوم داشته باشد.(ایسنا)

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا