ساخت قرنیه ضد باکتری با الهام از بال حشرات

 به گزارش ایرنا از ساینس، بال حشراتی مانند سنجاقک، پوشیده از برجستگی های بسیار ریز و نوک تیز در ابعاد نانو است. هنگامی که یک باکتری روی سطح بال حشره فرود می آید، این برجستگی ها اندام آن را سوراخ کرده و باکتری را می کشند.اکنون محققان راهکاری را یافته اند که با استفاده از آن می توانند برجستگی های ضدباکتری موجود روی بال حشرات را روی پلیمرهای مصنوعی بسازند.

پیش از این نیز محققان توانسته بودند برجستگی های بال حشرات را شبیه سازی کنند؛ اما در هیچکدام از این روش ها، برجستگی ها مستقیما روی سطوح پلیمری عادی ساخته نمی شوند و البته تغییر اندازه برجستگی ها هم به سادگی امکانپذیر نیست.
روش مورد استفاده محققان دانشگاه ایروین در این تحقیقات در دهه 2000 میلادی در صنعت نیمه رسانا ابداع شده است و امکان تولید انبوه و ارزان قیمت محصول را فراهم می کند.
این محققان قصد دارند روش خود را برای تولید نسل جدید پلیمرهایی به کار بگیرند که در حال حاضر در ساخت تجهیزات پزشکی از جمله قرنیه مصنوعی، لنزهای چشمی کاشتنی و لنزهای سخت کاربرد دارند و با نام های تجاری Plexigal و Lucite شناخته می شوند.
محققان امیدوارند با تولید پلیمرهای ضدباکتری، بتوانند پوشش های مجزای ضدباکتری و داروهای آنتی بیوتیک را از فرآیند پیوند قرنیه حذف کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در بیست و یکمین نمایشگاه و اجلاس ملی جامعه شیمیدانان آمریکا ارائه شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا