نخستین تونل آکواریوم کشور گشایش یافت

این تونل آکواریوم بعنوان نخستین و بزرگترین تونل آکواریوم کشور با مشارکت سرمایه گذار خارجی در گستره ای بالغ بر سه هزار و 500 مترمربع در ارتفاع منهای شش متر زیرزمین احداث شده است.
این تونل آکواریوم حجم یکهزار و 80 مترمکعب آب را در خود جای داده اشت و شهروندان می توانند در کنار و بالای سر خود زیباترین و کمیاب ترین گونه های دریایی را ببینند و حضور نمادین در عمق 35 متری اقیانوس را تجربه کنند.
در این تونل که شامل 33 آکواریوم زیرمجموعه است، گونه های مختلف آبزیان، ماهیان آب های شور و شیرین، ستاره های دریایی و غیره از پنج اقیانوس دنیا در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. 
در حاشیه مراسم بهره برداری از این طرح، مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جمع خبرنگارن با ابراز خرسندی از افتتاح تونل آکواریوم ناژوان اصفهان گفت: احداث چنین مجموعه هایی در جذب بیشتر گردشگران موثر است. 
استاندار اصفهان نیز با تقدیر از اقدام شهرداری برای احداث تونل آکواریوم ناژوان اصفهان گفت: شهرداری اصفهان عملکرد بسیار خوبی در زمینه احداث این مجموعه داشته است. 
رسول زرگرپور افزود: افتتاح تونل آکواریوم ناژوان می تواند به تقویت و رونق صنعت گردشگری اصفهان کمک کند.
به گزارش ایرنا، افتتاح نخستین تونل آکواریوم کشور در بیستمین هفته از برنامه موسوم به 'هر هفته با چند افتتاح' شهرداری اصفهان صورت گرفته است.
مدیریت شهری اصفهان در راستای سیاست ارتقای سطح گردشگری این شهر اقدام به راه اندازی اولین تونل آکواریوم کشور کرده است تا گام دیگری در جهت تبدیل شدن این شهر به قطب گردشگری جهانی برداشته باشد.
امروزه بازدید از آکواریوم های شهری یا 'اوشناریوم'(ها) یک فعالیت تفریحی بسیار محبوب به شمار می رود و در نقاط مختلف دنیا ساخت چنین آکواریوم هایی رو به افزایش است.
آکواریوم شهری یا اوشناریوم به مجموعه ای از آکواریوم ها، حوضچه ها و مخازن نمایشی ماهی ها و آبزیان در مقیاس بسیار بزرگ گفته می شود.
معمولا یک آکواریوم شهری مجموعه ای از آکواریوم های بزرگ و کوچک با فُرم ها و اشکال مختلف است و با توجه به وسعت مجموعه، صدها یا هزاران گونه مختلف از آبزیان را به نمایش می گذارد.
نخستین آکواریوم های شهری در اواسط قرن نوزده در اروپا به بهره برداری رسیدند و در همان ابتدا بخشی از صنعت در حال شکوفایی توریسم شدند.
اولین آکواریوم شهری در ماه می سال 1853 در باغ وحش لندن افتتاح و پس از آن در سال 1856 یک آکواریوم بعنوان قسمتی از موزه بارنوم در نیویورک ساخته شد.
سپس در سال 1859 باغ آبی در بوستون و مجموعه های دیگری در اروپا مثل جاردین در پاریس 1860 و برلین 1869 و سپس براتین 1872 تاسیس شد.
آکواریوم شهری درواقع هم محلی برای تفریح و سرگرمی مردم و هم مرکزی برای مطالعات و تحقیقات علمی محسوب می شود.
تعدادی از آکواریوم ها با برنامه های تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه ها، ایستگاه های بیولوژیکی و موسسات دریایی در ارتباط هستند و این امر هم در گسترش علوم دریایی و زیست محیطی موثر است و هم محیطی را برای پژوهشگران علاقمند فراهم می آورد.
به گزارش ایرنا، علاوه بر این، وجود چنین آکواریوم های عظیمی در هر کشور، رقابت در بازار گردشگری را نیز امکانپذیر می سازد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا