رمزگشایی ژنتیکی ساس

ساس ها به مدت 3 هزار سال است که به عنوان انگل هایی آشنا برای انسان شناخته می شوند. با این حال جمعیت آنها در نیمه قرن پیش به شدت کاهش یافت اما دوباره در طی 20 سال اخیر یا افزایش جمعیت آنها روبرو شدیم. برای مثال این رشد جمعیت در استرالیا 4500 درصد بوده است

یافته ها حاکی از این هستند که زمانی که یک سیستم حسگر با کارایی بالا ساس را قادر می سازد تا در تاریکی نیز بتواند میزبان خود را بیاید، بسیاری از انواع گیرنده های رایج از ساختار ژنتیکی ساس ناپدید می شوند. برای مثال، ساس ها دیگر نمی توانند طعم شکر را حس کنند..

سفر های توریستی و تجاری را می توان به عنوان یکی از علائم اصلی رشد این گونه از ساس ها در نظر گرفت همچنین مقاومت این حشرات در برابر آفت کش های تجاری روز به روز افزایش می یابد. همین امر هم محققان را بر آن داشت تا با انجام تحقیقاتی پیچیده به اطلاعات جدیدی در زمینه این حشرات دست یابند.

با این وجود تیم تحقیقاتی فعال در این زمینه به یافته های جدیدی در رابطه با بخش های خاصی از ساختار ژنتیکی این حشرات دست یافتند که گیرنده های بو و طعم را کد گذاری می کردند. یافته ها حاکی از این هستند که زمانی که یک سیستم حسگر با کارایی بالا ساس را قادر می سازد تا در تاریکی نیز بتواند میزبان خود را بیاید، بسیاری از انواع گیرنده های رایج از ساختار ژنتیکی ساس ناپدید می شوند. برای مثال، ساس ها دیگر نمی توانند طعم شکر را حس کنند.

علاوه بر این سموم دفع آفات به پوسته ساس ها نفوذ نمی کنند. علاوه بر این دانشمندان برای تعیین توالی ساختار ژن های ساس ها از نمونه ای استفاده کردند که هنوز به آفت کش ها واکنش نشان می دادند. آنها موفق به کشف ژن هایی شدند که مسئول ایجاد ماده مقاومت در برابر حشره کش ها بودند.

به این ترتیب می توان انتظار داشت که بتوان داروهای موثرتری را برای رهایی از دست این موجودات تولید کرد و به کمک این ساختار ژنتیکی شناخته شده، نقاط ضعف ژنتیکی این موجودات هدف قرار داده شود.

منبع: eurekalert

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا