سالم بودن محصولات تراریخته با یافته‌های علمی مغایرتی ندارد

دکتر محمدجواد رسایی در گفت وگو با ایسنا، گفت: بحث در مورد سلامت محصولات تراریخته، دیدگاه‌های متفاوتی را به همراه دارد اما تاکنون هیچگونه سند علمی دال بر ناسالم بودن این محصولات به دست نیامده است.

وی افزود: تاکنون چند پژوهش به صورت مقطعی در مورد بررسی محصولات تراریخته انجام شده که نشان می‌دهد، این محصولات به خصوص محصولات گیاهی تراریخته ممکن است تنها باعث بروز آلرژیک شوند.این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه در حال حاضر 200 میلیون هکتار زمین در جهان زیر سطح کشت محصولات تراریخته قرار دارند، گفت: از میان کشورهای جهان، آمریکا بزرگترین تولید کننده محصولات تراریخته به شمار می‌رود به طوری که دو سوم کل محصولات تراریخته دنیا در آمریکا تولید می‌شود.

رسایی گفت: 90 درصد پنبه تولید شده در هند و 80 درصد سویای تولیدی جهان تراریخته است که روغن آنها به سایر کشورهای دیگر از جمله ایران نیز صادر می‌شود، بنابراین بیشتر روغن‌های وارداتی به کشور تراریخته هستند.

وی با اشاره به اینکه حدود 20 سال است که محصولات تراریخته در سطح دنیا استفاده می‌شوند، افزود: ژاپن بزرگترین مصرف کننده محصولات تراریخته و به عبارتی تمام محصولات کشاورزی آنها تراریخته است. اگر محصولات تراریخته از نظر سلامتی دچار مشکل بودند، میانگین امید به زندگی مردم ژاپن بالای 85 سال نبود.

رسایی گفت: در تمام زمینه‌ها، پروتکل ایمنی وجود دارد اما متاسفانه پروتکل ایمنی زیستی مانند سدی در برابر محصولات تراریخته عمل کرده، به طوری که از ورود آنها به بازار جلوگیری می‌کند.وی با ابراز تاسف از اینکه در حال حاضر حتی یک متر زمین زیر سطح کشت محصولات تراریخته در کشور وجود ندارد، گفت: محصولاتی که از طریق مهندسی ژن به دست می‌آیند تراریخته نامیده می‌شوند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا