چیزی به درمان پارکینسون و اختلالات عصبی نمانده است

دانشمندان علوم اعصاب سال ها است که به دنبال یافتن راهی برای قرار دادن الکترودها در نورون ها (رشته عصبی)  هستند که با مغز انسان ارتباط برقرار کند. با محقق شدن این دستاورد، درمان پارکینسون و دیگر اختلالات سیستم عصبی رقم می خورد.

محققینی از ایتالیا و انگلیس در این راستا گام بسیار بزرگی را برداشته اند که با استفاده از گرافن می توان میان الکترودها و رشته های عصبی در مغز سیگنال ایجاد کرد.

پیش از این محققین توانسته بودند با استفاده از گرافن سیگنال هایی را با این روش ایجاد کنند که بسیار ناچیز و تقریبا نا کارآمد بود.

در شیوه های قدیمی دانشمندان با قرار دادن گرافن دارای لایه ای از تنگستن و سیلیکن اقدام به بر قراری سیگنال میان رشته های عصبی و مغز می کردند که مواد موجود در گرافن باعث واکنش بدن به آن و مسدود شدن سیگنال ها می شد این در حالی است که در روش جدید، گرافن بدون هیچ مواد دیگری مورد استفاده قرار می گیرد که فاقد مواد سمی و انعطاف پذیر است. همچنین به سلول های بدن آسیبی وارد نمی کند.

اما این بار محققین موفق شدند که بطور مستقم میان گرافن و رشته های عصبی سیگنال برقرار کنند و بعد از آزمایش متوجه شدند که خواص سیگنالی رشته های عصبی به نحوی مطلوب کار می کردند.

در آزمایشات انجام شده با این تکنیک بر روی موش ها، محققین متوجه شدند که الکترودهای گرافن به خوبی با رشته های عصبی ارتباط برقرار می کنند و پالس های الکتریکی را به خوبی انتقال می دهند و هیچ عارضه نامطلوبی بر روی بدن نمی گذارند.

همچنین زیست سازگاری گرافن امکان تولید میکرو الکترودهای گرافنی را فراهم می کند که می توان بدین وسیله عملکرد قسمت آسیب دیده مغز را کنترل و محاسبه و به درمان فلج و لمسی کمک کرد.

این موضوع همچنین در ساخت دست و پای مصنوعی نیز کار برد دارد.  

به گزارش مهر، نتیجه این تحقیق در نشریه ACS Nano چاپ شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا