دریافت تصاویر واضح از کوتوله فضائی Ceres

دانشمندان به تازگی موفق شدند تصاویری دقیق که از فاصله ای نزدیک از کوتوله فضائی Ceres  گرفته شده است را مورد مطالعه قرار دهند . بررسی این تصاویر موجب سردرگمی و حیرت ستاره شناسان شده است ، زیرا نقاط روشن روی سطح این سیاره برای آن ها بسیار عجیب بوده و تا کنون پاسخ مشخصی برای این عارضه ارائه نشده است .

تصاویر فوق توسط فضاپیمای داون Dawn که به ناسا تعلق دارد گرفته شده است و این تصاویر با استفاده از درایو های آهسته یونی که  قابل اطمینان هستند دریافت شده است . این فضاپیما به لبه های مدار این کوتوله فضائی رسیده و پیش بینی می شود تا تاریخ ششم مارس برابر با پانزدهم اسفند  در محل تعیین شده خود مستقر شود .

انعکاس نورهای موجود در سطح این سیاره سبب ایجاد بحث های بسیاری بین پژوهشگران شده است زیرا این نورها بسیار شبیه نور شهر های مختلف کره زمین در ساعات شبانه است  .

البته این موضوع همچنین فرصت مناسبی برای بررسی احتمال وجود آب و یخ در سطح این کوتوله فضائی است که احتمال دارد بر اثر فعالیت های آتش فشانی در سطح این سیارک کوچک که تنها 950 کیلومتر مساحت دارد پدیدار شده باشد . این کوتوله فضائی در فاصله میانی دو سیاره مشتری و مریخ واقع شده است .

در حقیقت باید اعتراف کرد که دانشمندان پروژه فضاپیمای داون به هیچ عنوان پیش بینی نمی کردند با نزدیک شدن به این کوتوله فضائی ، با چنین شرایط بغرنجی رو به رو شده و معمائی این چنینی در برابر آن ها ظاهر شود .  

در همین زمینه آندریاس ناتوئس Andreas Nathues سرپرست تیم تحقیقات و بررسی های تیم تصاویر موسسه ماکس پلان ، بخش  مطالعات منظومه شمسی  که در شهر گوتینگن Gottingen آلمان قرار دارد اعلام کرد : " ما واقعا انتظار برخورد با چنین تصاویری نداشتیم . این موضوع خیلی اسرار آمیز است . "

از سوی دیگر کریس راسل Chris Russell مدیر ارشد تیم تحقیقاتی ماموریت فضاپیمای داون که مرکز آن در دانشگاه کالیفرنیا قرار دارد اعلام کرد : " احتمالا این نقاط روشن ، منشا آتش فشانی دارند ولی منطقی تر این است که پیش از هر گونه تفسیر و توجیه زمین شناسانه در این مورد ، منتظر باشیم تا تصاویر دقیق تر و با کیفیت بالاتری به دست ما برسد . "

شایان ذکر است که فضاپیمای داون قرار است طی شانزده ماه آینده در مدار کوتوله فضائی Ceres باقی مانده و تصاویر و اطلاعات بیشتری برای دانشمندان ارسال کند . پیش از این ، فضاپیمای مورد بحث ، کوتوله فضائی دیگری را که به عنوان پسر عموی Ceres شناخته شده و Vesta نام دارد ، مورد مطالعه قرار داده است . این دو کوتوله فضائی در فاصله 525 کیلومتری یکدیگر قرار دارند .

منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا