روش های توانبخشی جایگزینی مناسب برای جراحی دیسک کمر

دکتر رضا سلمان روغنی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه روش های توانبخشی و غیرجراحی متعددی در این زمینه وجود دارد، افزود: ابتدا درمان های دارویی و خوراکی است که اگر موثر نبود، تزریقات تخصصی زیر دستگاه های سونوگرافی و رادیولوژی در کنار ریشه های عصب یا تزریق در داخل دیسک، تخلیه کردن دیسک از طریق پوست و یا استفاده از لیزر در داخل دیسک مورد استفاده قرار می گیرد. 
وی توضیح داد: این روش ها بدون انجام جراحی و فقط با وارد کردن یک سوزن به بدن انجام می شود بنابراین عوارض ناشی از جراحی ها را ندارد. 
سلمان روغنی اظهار کرد: در جراحی دیسک کمر، به دلیل خونریزی و به جاماندن خون در بافت های اطراف ستون فقرات و نخاع، در بسیاری موارد بیمار با چسبندگی و تنگی نخاعی مواجه می شود که مشکلات متعددی را پس از جراحی برای بیمار به وجود می آورد. 
وی تاکید کرد: انواع تزریقات تخصصی باید در شرایط ویژه و توسط متخصصان باتجربه و زیر دستگاه های سونوگرافی و رادیولوژی انجام شود. همچنین اعمال جراحی بسته دیسک کمر شامل لیزر ناحیه دیسک کمر و یا تخلیه دیسک کمر از طریق پوست و یا از طریق فضای اپیدورال را نیز باید متخصصان باتجربه این حوزه انجام دهند. 
فضای اپیدورال (Epidural space) مربوط به سخت شامه نخاعی است؛ فضایی است که بین سخت شامه نخاعی و جدار استخوانی و لیفی مجرای نخاعی ایجاد می شود. این فضا شامل ریشه های اعصاب نخاعی، بافت چربی و شبکه های وریدی است. 
سلمان روغنی افزود: این روش ها بسیار کمک کننده هستند و می توانند نیاز بیمار به جراحی را برطرف سازند. 
دانشیار طب فیزیکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مورد روش کایروپراکتیک (درمان دستی) نیز توضیح داد: این روش را متخصصان کایروپراکتیک و برخی متخصصان طب فیزیکی انجام می دهند؛ پارگی دیسک کمر به این روش جواب نمی دهد بنابراین روش مناسبی برای درمان این بیماری نیست. 
وی خاطرنشان کرد: برخی متخصصان این رشته از این روش برای درمان دیسک کمر استفاده می کنند اما روش آنها در این مورد خاص، درمان دستی نیست بلکه عمدتا روش ماساژ دادن به کار برده می شود. 
روغنی با تاکید بر اینکه دیسک کمر را نمی توان با درمان های دستی جا انداخت، اظهار کرد: تصور جا انداختن دیسک کمر با درمان های دستی حتی اگر دچار پارگی نشده باشد، یک باور غلطی است که در بین عموم مردم رواج یافته است؛ برای اینکه دیسک کمر به جای اولیه خود بازگردد به یک فشار و کششی معادل 400 کیلوگرم نیاز دارد که حتی به فرض اینکه بتوان با دستگاهی این فشار را بر دیسک وارد کرد، بقیه قسمت ها مانند تاندون ها، بافت ها و لیگامان های ستون فقرات نیز پاره می شوند بنابراین نمی توان با درمان های دستی دیسک را جا انداخت. 
وی افزود: اما با درمان دستی می توان مفاصل کوچک ستون فقرات را جا انداخت و عضلاتی را که دچار کشش و اسپاسم شده اند، درمان کرد.
فوق تخصص ستون فقرات و دردهای عضلانی اسکلتی اظهار کرد: به طور کلی اگر فردی دچار دیسک کمر نشده باشد و کمر درد او به دلیل دیسک نباشد، کایروپراکتیک و درمان های دستی روش مناسبی برای درمان است. 
سلمان روغنی یادآور شد: بیش از 95 درصد پارگی های دیسک کمر نیاز به جراحی ندارند و بدون عمل جراحی درمان می شوند و تنها پنج درصد از این بیماران نیاز به جراحی دارند. 
وی در این مورد توضیح داد: همه افرادی که دیسک کمر دارند با این روش ها قابل درمان نیستند چراکه دیسک کمر برخی از آنها آنقدر شدید است که باعث فشار شدید روی ریشه های عصب و در نتیجه ضعف شدید پاها و اختلال در ادرار و مدفوع آنها می شود که این افراد حتما باید جراحی کنند. 
سلمان روغنی با بیان اینکه حتی برخی از این افراد نیاز به اورژانس عمل جراحی دارند، افزود: با یک معاینه دقیق می توان تعیین کرد که بیمار مناسب انجام روش های جراحی است و یا می توان با روش های غیرجراحی او را درمان کرد. 
وی تاکید کرد: بیماران پیش از اقدام به جراحی یا استفاده از روش های غیرجراحی با یکی از انجمن های تخصصی مربوطه مراجعه و در این مورد مشاوره بگیرند. 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا