گیاهخواری خطر بیماری های قلبی را در کودکان چاق کاهش دهد

مطالعه جدیدی که نتایجش در مجله The Journal of Pediatrics به چاپ رسیده است، نشان می دهد چاقی در کودکان یک معضل در کشور آمریکا به حساب می آید. در طی 3 دهه اخیر، نرخ چاقی بیش از دو برابر در کودکان بین 11-6 سال افزایش پیدا کرده و در نوجوانان بین 19-12 سال چهار برابر شده است. این آمار در ایران حدود 25 میلیون نفر گزارش شده است.

با بالا رفتن سن افراد، خطر ابتلا به چاقی نیز افزایش پیدا می کند. کودکان و نوجوانانی که مبتلا به چاقی هستند نیز در خطر سکته، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی هستند. براساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، مطالعه ای صورت گرفته است که بر اساس نتایج آن می توان گفت 70% از کودکان 17-5 سال چاق حداقل یک فاکتور خطر بیماری های قلبی – عروقی را دارند.

برای کاهش این ریسک، استفاده از رژیم غذایی شامل میوه ها، سبزیجات، ابنیات کم چربی، ماهی، مغز ها پیشنهاد می شود و خوردن گوشت قرمز، غذاهایی شیرین و نوشیدنی های قنددار  باید به صورت محدود مصرف شود.

مطالعه ای جدید که توسط دکتر مایکل مکنین از کلینیک تخصصی کودکان کلیولند در اوهایو، سرپرستی شده است، نشان داده است که مصرف رژیم غذایی کم چربی گیاهی می تواند خطر بیماری های قلبی را به طور چشمگیری در کودکان و نوجوانان کاهش دهد.

شرکت کنندگان در این تحقیق که همگی کلسترول بالایی داشتند، به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول از رژیم کم چربی گیاهی استفاده می کرد و گروه دوم رژیم پر چربی را ادامه داد. پس از 4 هفته، محققان دریافتند که کودکان و نوجوانانی که رژیم گیاهی را دنبال کردند، کاهش وزن قابل توجهی داشتند، فشار خون منظم تری داشتند و سطح کلسترول، LDL و انسولین  آنها به مراتب بهتر بود. همچنین بهبود در میلوپراکسیداز و پروتئین فعال C که دو فاکتور عمده بیماری قلبی محسوب می شوند نیز در این افراد مشاهده می شد.

این نتایج نشان دهنده این بود که می توان با تغییر رژیم غذایی به رژیم گیاهی کم چربی در کودکانی که مبتلا به چاقی هستند، خطر ابتلا به بیاری های قلبی عروقی را کاهش داد.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا