اثر هرس سبز بر كیفیت بوته های خزنده انگور

هرس سبز یا تابستانه مكمل هرس زمستانه است و در فصل رشد انجام می گیرد. به منظور بررسی اثر هرس سبز در زمان های مختلف بر صفات كمی و كیفی میوه انگور رقم كشمشی، آزمایشی با آرایش فاكتوریل در قالب بلوك های كامل تصادفی انجام شد. تیمار های آزمایش شامل زمان هرس سبز (تمام گل، دو هفته پس از تمام گل و زمان آبگیری حبه) و شدت هرس سبز (شاهد یا بدون هرس و هرس بعد از دو، چهار و شش گره بالاتر از آخرین خوشه) بودند و در سه تكرار و در هر تكرار شش بوته اعمال شدند.

هرس دو و چهار گره ای در زمان تمام گل سبب كاهش اجزای عملكرد و افزایش مواد جامد محلول، پی.اچ و بهبود رنگ حبه شدند

صفات كمی و كیفی، از جمله وزن خوشه، وزن حبه، طول و عرض خوشه، طول و عرض حبه، تعداد خوشه و حبه، عملكرد بوته، سطح برگ، مواد جامد محلول، اسیدیته كل، پی.اچ، رنگ و آفتاب سوختگی حبه و تعداد شات بری، مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج نشان داد كه اكثر تیمار ها بر صفات كمی و كیفی میوه تاثیر معنی داری در سطح احتمال یک درصد داشتند. هرس شش گره ای در زمان آب گیری حبه بر عملكرد بوته نسبت به سایر تیمار ها تاثیر مثبت داشت و سبب بهبود كیفیت میوه نسبت به شاهد شد. هرس دو و چهار گره ای در زمان تمام گل سبب كاهش اجزای عملكرد و افزایش مواد جامد محلول، پی.اچ و بهبود رنگ حبه شدند.

منبع: فاطمه صادقیان، اسماعیل سیفی، علی دادار دادار، مهدی علیزاده، مهدی شریفانی، 1394، اثر هرس سبز بر عملكرد و كیفیت میوه در بوته های خزنده انگور رقم كشمشی در شرایط اقلیمی شیروان. نشریه علوم باغبانی، سال بیست و نهم، شماره 2.

لینک منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا