ساخت نانوحسگری جهت اندازه گیری اگزالیک اسید

به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، دکتر جهانبخش رئوف در خصوص این حسگر افزود: ساخت این حسگر که حد تشخیص پایینی دارد به روشی ساده و اقتصادی در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است.

وی بیان کرد:اگزالیک اسید در بدن به اگزالات تبدیل شده و با چسبیدن به کلسیم موجود دربدن مانع از رسوب کلسیم در استخوان ها می شود. به عبارتی این پدیده موجب دفع کلسیم از بدن خواهد شد، همچنین این ماده می تواند به آسانی با کلسیم و منیزیم ترکیب شده و به شکل نمک های کم محلول درآمده و منجربه تشکیل سنگ های اگزالاتی در کلیه و مثانه شود.

وی گفت:ارائه روشی برای تشخیص و اندازه گیری دقیق و آسان اگزالیک اسید در نمونه های غذایی، دارویی و زیستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین در این تحقیق سعی شد تا با ارائه یک روش ساده و ارزان، ترکیبی نانو متخلخل تهیه شود، هدف از ساخت این ترکیب، به کارگیری آن در ساخت یک حسگر الکتروشیمیایی برای اندازه گیری ولتامتری اگزالیک اسید در نمونه های طبیعی بود.

رئوف ادامه داد:حد تشخیص این حسگر حدود 4/0میکرومولار است، همچنین از این حسگر به طور موفقیت آمیزی برای اندازه گیری اگزالیک اسید در نمونه های حقیقی، از جمله آب گوجه فرنگی و پیاز استفاده شد، با مقایسه نتایج حاصل از روش پیشنهادی با روش تیتراسیون منگانیمتری، به عنوان روش استاندارد موجود برای اندازه گیری اگزالیک اسید، مشخص شد که تفاوت معنی داری بین صحت و دقت روش پیشنهادی و روش استاندارد وجود ندارد.

همانگونه که اشاره شد، در ساخت این حسگر از ترکیب نانو متخلخل سیلیکایی SBA-15 استفاده شده ، این نانوساختار از مزایایی همچون پایداری حرارتی بالا و مساحت سطح زیاد برخوردار است که آن را به گزینه مناسبی برای کاربرد کاتالیستی جهت ساخت این حسگر شیمیایی تبدیل کرده است. 

این کار تحقیقاتی حاصل همکاری مشترک دکترجهانبخش رئوف عضو هیات علمی دانشگاه مازندران، دکتر فرشته چکین عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت …آملی، و وحید احسانی، کارشناس ارشد نانو شیمی دانشگاه مازندران است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا