توفیقی:منطقه ویژه فناوری درصنعت نفت ایجاد می شود

به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،دکتر جعفر توفیقی با اعلام این خبر افزود:به این مناطق 'نظام نوآوری بخشی' هم اطلاق می شود، چرا که می توانند تجاری سازی علم را محقق کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از تجربیاتی که در دنیا هست و در کشور ما هم مقدمات آن فراهم شده، مناطق ویژه فناوری هستند،اظهارکرد:با ایجاد چنین مناطقی می توانیم ایده تجاری سازی و نتایج تحقیقاتی علم و ایده تا ثروت را محقق کنیم.

توفیقی خاطرنشان کرد: مناطق ویژه علم و فناوری محیط هایی هستند که تمام بازیگران آن از تولید کنندگان علم 'دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ' تا تبدیل کنندگان علم به فناوری ' پارک ها و کارآفرینان' و همچنین تجاری سازی علم و تبدیل ایده به ثروت را در یک جا جمع می کنند که با تعاملاتشان در خصوص توسعه فناوری فعالیت کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی با بیان اینکه درکشور تجربه های پراکنده ای مانند پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و رشد همچنین شرکت های دانش بنیان وجود دارد، یادآورشد: مناطق ویژه فناوری این تجربه را بهینه سازی می کنند و در راستای ارتقای فعالیت های دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و رشد تلاش می کند تا بتوانند ماموریت تجاری سازی علم را بر عهده گیرند.

وی با تاکید بر اینکه در استان خوزستان تمام ظرفیت ها اعم از دانشگاه های خوب دولتی و غیردولتی، پارک علم و فناوری و 200 شرکت تولید کننده تجهیزات نفتی خصوصی وجود دارد، افزود: یکی از بزرگترین بازارهای مصرف فناوری نفتی کشور در خوزستان است و همچنین بزرگترین شرکت های نفتی و غنی ترین تولید کنندگان نفت و بازارمصرف انرژی نیز در خوزستان وجود دارند، از این رو این استان می تواند بهترین مکان برای ایجاد منطقه ویژه فناوری در صنعت نفت باشد.

*** عدم ورود فناوری ها به بازار درکشور

توفیقی با اشاره به اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه فناوری درخوزستان مورد استقبال مسوولان این استان قرار گرفته است، عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که ستاد توسعه و نوآوری صنعت نفت، گاز، زغال سنگ معاونت علمی در حوزه فناوری تشخیص داده این است که فناوری های تولید شده در کشور به راحتی وارد بازار نمی شوند و توانمندی شرکت های خصوصی داخلی به مهندسی معکوس محدود شده است.

وی همچنین اظهارکرد: باید از طریق ایجاد مناطق علمی و فناوری به سطح بالاتری از فناوری در حوزه نوآوری حرکت کنیم.

به گفته وی ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی در منطقه ویژه فناوری، نقش حمایت از دانشگاه و مراکز پژوهشی و شرکت های نفتی را در راستای ایجاد بازار دارد، این فعالیت ستاد در واقع تجربه ای در بخش غیردولتی به شمار می رود. 

توفیقی ، توجه به استعداد خوزستان و شرکت های قوی در این استان را ضروری دانست و افزود: فعالیت های مطالعاتی و اولیه ایجاد منطقه علمی و فناوری استان خوزستان آغاز شده است و خوش بین هستیم که ایجاد چنین منطقه ای می تواند نشان دهنده نقش آفرینی پارک ها در تراز بالاتری باشد.

توفیقی ادامه داد: با ایجاد منطقه ویژه فناوری می توان یک تجربه پایلوت نظام نوآوری بخشی را پیاده سازی کرد.

دبیرستاد توسعه فناوری و نوآوری نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی با اشاره به اینکه دبیر اجرایی ایجاد منطقه ویژه فناوری دراستان خوزستان، انجمن خوزستان است، یادآورشد: در اواخر امسال، مطالعات اولیه ایجاد چنین منطقه ای در خوزستان شروع شده است، انجمن خوزستان انجمنی است که 200 شرکت خصوصی در این استان را جمع آوری کرده است.

توفیقی خاطرنشان کرد: حداقل یک سال زمان برای تهیه نقشه های اجرایی و عملیاتی منطقه ویژه فناوری استان خوزستان نیاز است و از سال دوم یعنی از سال 1395اقدامات اجرایی و عملیاتی پروژه آغازمی شود که احتمال دارد در یک بازه زمانی سه تا چهارساله، کارکرد این منطقه را شاهد باشیم.

وی افزود: این پروژه ها زمان برهستند چون علاوه براهمیت وجایگاه صنعت نفت، فناوری پیچیده ای به شمار می روند که برای پیاده سازی آنها نیاز به بازه زمانی پنج ساله است.

ا***ایجاد مناطق ویژه فناوری در استان های دیگر

توفیقی اظهارکرد: این تجربه می تواند در استان های دیگر نیز اجرا شود، چراکه مناطق دیگری از جمله جنوب شیراز ویا مناطق مربوط به پارس جنوبی نیز قابلیت ایجاد چنین منطقه ویژه فناوری را دارند و ایده آن را در ذهن داریم، ولی برای اجرایی شدن آن، نیاز به تجربه ایجاد منطقه ویزه فناوری در خوزستان داریم.

وی با تاکید براین که در کل ایجاد منطقه علمی و فناوری، پروژه های نسبتا پیچیده ای هستند، بیان کرد: امیدواریم که به نتایج ملموسی برسیم و با استفاده از آن تجربه، ایجاد مناطق علمی و فناوری را در مناطق دیگر گسترش دهیم، البته خواهان این نیستیم که به صورت همزمان چند منطقه را در کشور ایجاد کنیم .

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی مهمترین و محوری ترین هدف در ایجاد مناطق علم و فناوری، را به کارگیری شرکت های خصوصی برای توسعه فناوری و توانمند سازی آنها دانست و افزود: امید داریم تا از این طریق بتوانیم هرکدام از پارک و دانشگاه و شرکت ها را به صورت جدا هماهنگ کنیم تا چرخ تجاری سازی بدین وسیله شکل بگیرد.

به گفته توفیقی البته ایجاد چنین مناطقی نیازها و خواسته های همه افراد ذینفع راتضمین می کند تا مسیر تجاری سازی محقق شود.
 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا