استفاده از پروبیوتیك برای افزایش جمعیت زنبورها

عوامل محیطی و همچنین جیره غذایی از جمله مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر جمعیت میكروبی دستگاه گوارش است. سیستم های ضد میكروبی بسیاری به طور طبیعی در زنبوران عسل و غذای آنها وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تغذیه ای استفاده از استیك اسید، كنسانتره مخلوط پروبیوتیكی و آنتی بیوتیك های اكسی تتراسایكلین و نئومایسین بر تغییرات جمعیت باكتریایی كلیفرم و لاكتوباسیل در شفیره زنبورعسل است.

فرایند این آزمایش با 14 تیمار آزمایشی شامل سطوح مختلف اسید استیك 5 درصد (10، 20 و 30 گرم در لیتر)، پروبیوتیك پروتوكسین و آنتی بیوتیك های اكسی تتراسیكلین و نئومایسین 20 درصد با سطوح 1/ 0، 2/ 0 و 3/ 0 گرم در لیتر و شربت شكر 50 درصد و شربت عسل 50 درصد با 4 تكرار در قالب یك طرح كاملاً تصادفی به مدت 20 روز انجام شد.

 پس از تغذیه گروه های آزمایشی، از هر تكرار یك گرم از نمونه شفیره های زنبوران كارگر 18 روزه داخل 9 سی سی محلول فیزیولوژی ریخته شد. پس از تهیه رقت های مختلف، از هر نمونه در محیط كشت مك كانكی آگار و ام آر اس آگار تلقیح شد. در پایان دوره انكوباسیون شمارش كلونی های كلی فرم و لاكتوباسیلوس انجام شد.

نتایج این پژوهش نشان داد كه بیش ترین جمعیت باكتری های كلی فرم مربوط به تیمار شربت شكر (58/ 2 لگاریتم واحد تشكیل كلونی بر گرم) و كم ترین مقدار مربوط به تیمارهای 2/ 0 و 3/ 0 گرم نئومایسین، اكسی تتراسیكلین و پروبیوتیك و برابر صفربود. همچنین، بیش ترین جمعیت لاكتوباسیل ها به تیمار 2/ 0 گرم پروبیوتیك (05/ 4 لگاریتم واحد تشكیل كلونی بر گرم) و كم ترین مقدار به تیمارهای 2/ 0 و 3/ 0 گرم نئومایسین و برابر صفر مربوط بود.

می توان از این یافته ها این گونه نتیجه گیری کرد که این پژوهش نشان داده است كه افزودن پروبیوتیك به شربت شكر مورد استفاده در تغذیه كلونی های زنبور عسل، سبب افزایش جمعیت لاكتوباسیلوس ها در بدن شفیره های زنبور عسل نسبت به گروه های شاهد خواهد شد.

منبع: عباسعلی قیصری، محمد بهجتیان، 1394، اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیك، پروبیوتیك، اكسی تتراسیكلین و نئومایسین بر جمعیت باكتریایی كلی فرم و لاكتوباسیل در شفیره زنبور عسل (Apismellifera L). فصلنامه زیست شناسی میكروارگانیسم ها، سال چهارم، شماره 14.

لینک منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا