روز جهانی کاهش بلایای طبیعی

 مجمع عمومی سازمان ملل متحد 13 اکتبر (21 مهرماه) را روز جهانی کاهش بلایای طبیعی نامگذاری کرده است .روز بین المللی کاهش بلایای طبیعی با تصویب قطعنامه ای در سال 1989 میلادی آغاز شد. در سال 2002 میلادی توسط قطعنامه ای دیگر، مجمع عمومی تصمیم گرفت که هرساله این مراسم را در سراسر دنیا جشن بگیرد تا با افزایش آگاهی عمومی و آمادگی در مواقع بلایای طبیعی، میزان خسارت های وارده را به حداقل کاهش دهد.

در سال 2009 میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل، 13 اکتبر را به عنوان تاریخ رسمی و روز جهانی کاهش بلایای طبیعی تعین کرد. این مراسم هر سال گروه خاصی را مورد هدف قرار می دهد. برای مثال در سال 2011 کودکان و جوانان، در سال 2012 زنان و دختران، در سال 2013 افراد معلول، در سال 2014 جمعیت مسن و در سال 2015، دانش سنتی، بومی و محلی را مدنظر قرار داده است.
امسال دولت ها و شهروندان به ساخت جوامع انعطاف پذیر در مقابل بلایای طبیعی دعوت شده اند. شعار امسال، 'دانش برای زندگی' است و قصد دارد با ترکیب دانش مدرن با دانش سنتی، بومی و محلی، انعطاف پذیری جوامع را افزایش دهد. هرچه میزان انعطاف پذیری جامعه بیشتر باشد، خسارت های ناشی از بالای طبیعی کمتر خواهد بود. برای مثال، با استفاده از علوم روز دنیا و اطلاعات حاصل از ماهواره، می توان سیگنال های اولیه بلایایی مانند خشکسالی، موج گرما، طوفان و سیل را بسیار زودتر از وقوع حادثه پیش بینی کرد و با کسب آمادگی بیشتر، خسارت های وارده را کاهش داد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا