روش های رمزگذاری آهنین و یادآوری آسان

به گزارش ایرنا از ساینس، کارشناسان می گویند برای ساختن یک رمز عبور مطمئن در فضای مجازی که پر از هکر است باید حداقل از هشت کاراکتر خاص استفاده کرد. 

ایجاد یک رمز عبور نیمی از پروژه است و نیم دیگر آن به یادآوردن این رمز عبور 'خاص' است.

کارشناسان راهنمایی هایی برای ایجاد رمزعبور و به یادآوردن آن داشته اند که به ظاهر پیچیده و غیرقابل نفوذ اما به یادماندنی است ،پیشنهادهای ذیل را ارائه می کنند: 

1- جمله خود را به حروف پشت سرهم تبدیل کنید

روش توصیه شده پیدایش رمز عبور سخت استفاده از اشکال حروف است.این روش در دوران کودکی نیز استفاده می شد.

برای مثال یک شعر یا متن دلخواه خود را انتخاب کرده و حروف اول آن را در نظر بگیرد. حال به جای این حروف از اعداد و یا در لابلای حروف می توان از کاراکترهای مختلف استفاده کرد.حتی می توانید یک دیالوگ از فیلم دلخواه خود را با این روش رمز کنید. البته این راه بسیار امن تر است.

2- شغل خود را وارد رمزعبورتان کنید

از دیگر روش های پیشنهادی که از سوی متخصصان امنیت ارایه شده، استفاده از کلمات تخصصی حرفه های مختلف در ایجاد رمز عبور است.

یک جمله در حرفه خود که سرشار از کلمات تخصصی ویژه است را انتخاب کنید، حرف ابتدای هرکلمه را انتخاب و به روش قبل ،از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکترهای مختلف برای ایجاد یک رمز عبور سخت استفاده کنید.

3- استفاده از تاریخ های خاص شخصی

این روش برای جایگزینی استفاده از حروف ابتدای جملات مختلف است. برخی در این روش از آسان ترین راه استفاده می کنند؛ یعنی تاریخ تولد. این کار بدترین روش است چراکه به راحتی قابل حدس است؛ شما نیاز به روش پیشرفته تری دارید.

می توانید از تاریخ روزی که برای نخستین بار سوار دوچرخه شدید و یا برای نخستین بار به مکانی دل انگیز رفتید و بسیاری از تاریخ های به یاد ماندنی استفاده کنید.

با در نظر گرفتن این تاریخ ها می توانید از اعداد به صورت ردیفی با استفاده از حروف خاص و کاراکترهای مختلف استفاده کرد.

4- استفاده از الگوی خاص در صفحه کلید

یک روش سرگرم کننده برای ایجاد رمز عبور استفاده از الگویی خاص در صفحه کلید و گوشی های هوشمند است. در این روش الگوی خاصی مثل حرف نخست نام خود را روی صفحه کلید تجسم کنید و حروفی که زیر این الگوقرار می گیرد را به عنوان رمز عبور در نظر بگیرید.

***رمزعبورخود را چک کنید

پسورد چکر (Password checker) نرم افزاری است که قدرت رمز عبورتان را به صورت اتوماتیک و در حین تایپ کردن ارزیابی می کند. این نرم افزار در سری نرم افزارهای مایکروسافت قرار دارد.

***از موارد زیر اجتناب کنید

وب گاه مایکروسافت مواردی را اعلام کرد که باید از آن ها اجتناب کرد.

– جملات و کاراکترهای تکراری

– استفاده تنها از جایگزینی حروف با اعداد و سمبل های مشابه

– استفاده از نام کاربری خود

– کلمات موجود در فرهنگ لغت هر زبان

– استفاده از یک رمز عبور در همه جا

– سیستم ذخیره سازی آنلاین

***برای نگهداری رمز عبور به این نکات توجه کنید

– رمز عبورتان را در پاسخ به یک درخواست ایمیلی ارایه نکنید.

– کلمه عبور را در رایانه هایی که بر روی آن کنترل ندارید وارد نکنید.

– رمزعبور یک ابزار شخصی است مانند مسواک، آن را در اختیار دیگران قرار ندهید.

– رمز عبور را به طور منظم تغییر دهید.

***سوالات امنیتی

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا نیز توصیه هایی در خصوص سوالات امنیتی ارایه کرد.

در موارد زیادی در زمان ایجاد حساب کاربری مانند ثبت نام یک ایمیل جدید، شما امکان تعریف یک سوال امنیتی را دارید که در موارد خاص با پاسخ دادن به این سوال هویت خود را برای سرویس دهنده اثبات می کنید. 

این سوالات امنیتی اگر چه معمولا به چشم نمی آیند و برای انتخابشان وسواسی خرج نمی شود، اما از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

حتی زمانی که شما درون گوگل به دنبال سوالات امنیتی مناسب می گردید در موارد زیادی با نمونه های بسیار ضعیفی روبرو می شوید که استفاده از آن ها و موارد مشابه آن بسیار خطرناک است.

یک سوال امنیتی خوب باید این خصوصیات را داشته باشد:

– به راحتی به خاطر سپرده شود و یادآوری آن هم ساده باشد، به طوری که حتی طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده آن را فراموش نکنید.

– سوالی باشد که بتوان جواب های مختلفی را برای آن تصور کرد. سوالی با ۱۰۰۰ جواب ممکن که فقط یکی از آن ها درست باشد چطور است؟

– سوالی نباشد که در مصاحبه یا نظر سنجی به آن پاسخ داده باشید.

– جوابش در یک یا دو کلمه خلاصه شود.

– هرگز تغییر نکند 

***مواردی که به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیستند:

– غذاهای مورد علاقه یا رنگ یا هر چیزی از علایق شخصی که در طول زمان تغییر می کنند.

– مدل و یا زمان ساخت اتومبیل تان، زیرا برای یک خوره ماشین، تشخیص مدل و سال ساخت آن از روی عکس اش چندان سخت نخواهد بود.

– تاریخ تولد: سوالات در این رابطه به دلیل سادگی یافتن جواب و وجود شبکه های اجتماعی مختلف که مرتبا تاریخ تولد شما را به همه یاد آوری می کنند غیر قابل استفاده اند.

– اسم و یا تاریخ تولد افراد خانواده: وقتی که افراد خانواده تان هم در شبکه های اجتماعی عضو هستند و در لیست دوستان تان هم قرار دارند، تنها کسی که مشخصات شناسنامه ای آنها را نمی داند خواجه حافظ شیرازی است.

– نام مدرسه و یا محل زندگی: پیدا کردن محل زندگی افراد و طبیعتا محل تحصیل آنها کار چندان دشواری نیست و به راحتی می توان چند احتمال قوی را مشخص و امتحان کرد.

– نام اولین شغل و یا نام موسسه ای که در آن مشغول شده اید: با کمی پرس و جو در خصوص محل تولد و زندگی تان، تنها تعداد محدودی شغل در لیست هکر محترم باقی می مانند که یک فرد می تواند به عنوان اولین کار انتخاب کند.

– سوالاتی از قبیل، چه رنگی است؟ رنگ های بسیار زیادی وجود دارد اما شما حتما یک رنگ مشخص از آن وسیله را دارید. به عنوان مثال: عکس ماشین تان در فیس بوک وجود دارد و همه از رنگِ آن مطلع هستند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا