موفقیت محققان ایرانی در شناسایی نانوباکتری‌های عامل سنگ‌ کلیه

 فرایند شناسایی نانوباکتری‌های دخیل در ایجاد سنگ‌های ادراری و کلیوی حاصل تلاش و تحقیق دکتر خدیجه جامی‌الاحمدی، عضو گروه زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر منصور مشرقی، عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی و هادی سردارآبادی، دانشجوی فیزیک پزشکی بوده که به اجرا در آمده است.

جامی‌الاحمدی در این خصوص اظهار کرد: نانو باکتری‌ها یا نانوذرات کلسیفیه کننده (CNP) عوامل عفونی جدید با اندازه بسیار کوچک (0.1 تا 0.5 میکرومتر) هستند که به عنوان هسته فعال برای آغاز و تسهیل کلسیفیکاسیون بیماری‌زا (شکل گیری سنگ‌های کلیوی و ادراری) در شرایط داخل بدن (in vivo) عمل می‌کنند.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این ارگانیسم‌های کروی 100 مرتبه کوچکتر از دیگر باکتری‌ها بوده و به طور غیرقابل تصوری نسبت به گرما و دیگر روش‌های متوقف‌کننده رشد و تکثیر باکتری‌ها مقاومند. این ارگانیسم‌ها در محیط‌های کشت معمولی باکتریایی قابلیت رشد و تکثیر ندارند در حالی که به آسانی در محیط‌های کشت انسانی رشد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این تحقیق که برای نخستین بار در کشور و با تلاش مشترک محققان دانشگاه فردوسی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد، موفق به ارائه روش جداسازی، کشت و شناسایی این ارگانیسم‌های شک‌برانگیز در مقیاس نانو به عنوان عامل پاتولوژیک احتمالی کلسیفیکاسیون در بیماران مبتلا به سنگ‌های ادراری و کلیوی شدیم.

به گزارش ایسنا ، عضو هیات علمی گروه زیست‌فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: نتایج این بررسی نشان داد که این ارگانیسم‌ها به شکل کروی بوده با ابعادی در اندازه 33 تا 430 نانومتر و پوشش کلسیتی در اطراف خود هستند. شناسایی این ارگانیسم‌ها و ارائه روش‌های جلوگیری از رشد این نانوباکتری‌ها می‌تواند کمک شایانی به جامعه پزشکی در جهت ارائه روش‌های درمانی نوین برای پیشگیری و درمان بیماری‌های ناشی از کلسیفیکاسیون و کاهش هزینه‌های درمان شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا