برنامه‌های معاونت علمی برای استفاده از توانمندی ایرانیان مقیم آمریکا

 در این دیدارها پیشنهاد سرمایه گذاری حدود 2 میلیارد دلار از سوی ایرانیان غیرمقیم، برای حضور در صنایع دانش بنیان کشور ارائه شده است. علی مرتضی بیرنگ معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی با اشاره به همراهی سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به سازمان ملل، اظهار کرد: در راستای شتاب‌دهی به اقتصاد دانش بنیان و دسترسی به آخرین یافته های علمی و فناوری که قابلیت تجاری شدن در کشور را دارند و همچنین استفاده از ظرفیت ایرانیان متخصص و خبره غیرمقیم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان برنامه گسترده ای را از خرداد ماه سال جاری طراحی کرد.

وی ادامه داد: بعد از برنامه ریزی اولیه توسط مجموعه ای از نخبگان داخل کشور، فراخوانی برای دریافت طرحهای ایرانیان متخصص در دانشگاهها ومراکز علمی خارج از کشور انجام شد و به اساتید برجسته و کارآفرینان برجسته غیر مقیم اطلاع رسانی شد.
انتخاب 40 طرح منتخب برای اجرا در ایران
بیرنگ درباره میزان طرح های ارسال شده از سوی ایرانیان مقیم آمریکا به این فراخوان ابراز کرد: از این فراخوان استقبال بی نظیری به عمل آمد و بیش از 350 طرح توسعه فناوری دریافت شد. از این طرحها حدود 30 درصد مربوط به زیست فناوری، 30 درصد در حوزه نانوفناوری و 15 درصد مرتبط به فناوری های مقابله با کمبود منابع آب و مابقی مربوط به حوزه فناوری اطلاعات هستند.

معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی با بیان اینکه حدود 40 طرح در یک رقابت فشرده، توسط تیمی از متخصصین حوزه های مرتبط درداخل و خارج کشور در طی 2 ماه داوری؛ انتخاب و به دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ارائه شد، گفت: طرح های منتخب در جلساتی با حضور دکتر ستاری و متخصصانی از حوزه‌های مرتبط و نمایندگانی از بخش خصوصی داخل کشور مورد بررسی قرار گرفت و ملزومات پیاده‌سازی و نحوه مشارکت معاونت و بخش خصوصی کشور برای پیاده سازی هر یک از طرح‌ها بررسی و برای پیگیری و اجرا برنامه‌ریزی شد.
نشست‌های انفرادی و عمومی با موفق‌ترین کارآفرینان و فناوران مقیم آمریکا
وی درباره برنامه سفر ستاری به نیویورک نیز بیان کرد: در این سفر نشست‌های انفرادی و عمومی با 100 نفر از موفق ترین کارآفرینان و فناوران غیرمقیم که علاقه مند به حضور، فعالیت ، سرمایه گذاری و یا آموزش نیروی انسانی در داخل کشور هستند برگزار شد. جلساتی برای بررسی نحوه حضور و همکاریشان در کشور با حضور نمایندگان بخش خصوصی کشور و صندوق نو آوری و شکوفایی نیز برگزار شده است. همچنین جمعی از بهترین اساتید ایرانی در دانشگاههای شاخص و معتبر مانند هاروارد، ام آی تی، استنفورد، و.. در جلسات متعدد علاقه‌مندی خود را برای ارایه برنامه‌های مشترک همکاری با دانشگاه‌های معتبر در کشور اعلام کردند.
معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی در ادامه اظهار کرد: همچنین با حضور 90 نفر از دانشجویان و اساتید مقیم نیویورک نیز در برنامه نشستی صمیمانه با دکتر ستاری هماهنگ کردند که این برنامه با گفت و گوی سخنان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و اساتید و دانشجویان نشست خوبی برگزار شد.
انتظار ایجاد 10 تا 20 هزار شغل دانش بنیان در آینده
بیرنگ درباره بخشی از دستاوردهای مهم این سفر توضیح داد: در یک برآورد و پیش‌بینی، ارزش تخمینی سرمایه ورودی توسط ایرانیان غیرمقیم توسط معرفی طرح های ارائه شده به دکتر ستاری، در صورت تحقق، حدود دو میلیارد دلار برآورد می شود که همگی در صنایع دانش بنیان کشور انجام خواهد بود و در صورت به نتیجه رسیدن این طرح ها می توان انتظار ایجاد ده الی بیست هزار شغل دانش بنیان در سال‌های آتی را داشت.

از دیگر برنامه‌های معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان همراهی با رییس جمهوری کشورمان، در دیدار با نخبگان و کارآفرینان ایرانی مقیم آمریکا بود که در این دیدار نیز گفت وگو و تبادل نظر با آنان انجام شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا