ورود فضانوردان جدید به ایستگاه بین المللی فضائی

بر اساس گزارش رسمی منتشر شده از سوی سازمان فضائی روسیه ، یک فضا پیمای روسی با نام سایوز تی ام ای – 18 ام Soyuz TMA-18M که سه فضانورد دانمارکی ، روسی و قزاق را با خود حمل می کرد ؛ روز چهارشنبه به طور موفقیت آمیز از مبدا پایگاه فضائی بایکونور در خاک قزاقستان ، زمین را به مقصد ایستگاه بین المللی فضائی ترک کرده و امروز جمعه به محل ماموریت خود خواهد رسید . این عملیات راس ساعت 7:37 صبح به وقت محلی برابر با ساعت 9:07 ایران انجام شد . بر اساس این گزارش ، راکت سایوز اف جی Soyuz-FG ماموریت حمل فضاپیمای فوق الذکر را بر عهده داشت .

لازم به توضیح است که با ورود این سه فضانورد به ایستگاه بین المللی فضائی ، تعداد فضانوردان ساکن در این محل به نه نفر خواهد رسید که این موضوع از پائیز سال 2013 تاکنون بی سابقه بوده است .

سرنشینان این فضاپیما عبارتند از : آیدین آیمبتوف Aidyn Aimbetov   فضانورد اهل قزاقستان ، سرگئی ولکوف Sergei Volkov  فضانورد اهل کشور روسیه و  آندریاس موگنسن  Andreas Mogensen فضانورد دانمارکی که از سوی آژانس فضائی اتحادیه اروپا برای این ماموریت انتخاب شده است .

گفتنی است در ابتدا قرار بود این ماموریت طی شش ساعت به انجام برسد ولی با توجه به برخی موارد فنی ؛ سخنگوی آژانس فضائی روسیه در بیانیه ای رسمی اعلام کرد که ماموریت فضاپیمای سرنشین دار Soyuz TMA-18M ، یک ماموریت سریع نبوده و در شش ساعت به پایان نخواهد رسید ؛ بلکه این فضاپیما ماموریت خود را طی دو روز انجام داده و افراد جدیدی را به ایستگاه بین المللی فضائی منتقل خواهد کرد .  در این بیانیه تصریح شده است : " برنامه ریزی ماموریت  فضاپیمای سرنشین دار Soyuz TMA-18M برای اعزام از پایگاه فضائی بایکونور Baikonur space site انجام شده است و این عملیات در تاریخ دوم سپتامبر ( برابر با یازده شهریور ) آغاز شده و فضاپیما و سرنشینان آن پس از دو روز به ایستگاه بین المللی فضائی خواهند رسید . "

در همین راستا آلکساندر ایوانف Aleksandr Ivanov مدیر اجرائی آژانس فضائی روسیه در توضیح تغییر برنامه زمان بندی ماموریت فوق اعلام کرد : " روش انتخاب شده فوق ، بسیار امن تر و قابل اعتماد تر است . به این ترتیب  عملیات پهلوگیری فضاپیما به ایستگاه بین المللی فضائی در روز چهارم سپتامبر ( برابر با سیزدهم شهریور ) انجام خواهد شد . "

لازم به ذکر است که ایستگاه بین المللی فضائی در تاریخ بیست و ششم جولای ( برابر با چهارم مرداد ماه ) برای گریز از خطر برخورد با یک زباله فضائی بزرگ ، مجبور به تغییر موقعیت و جا به جائی شد . در این عملیات ، ایستگاه فضائی بین المللی به ارتفاع بالاتری در مدار زمین منتقل شد که این موضوع سبب ایجاد تغییر در محاسبات اعزام فضاپیما و تطبیق آن به منظور اجرای مانور پهلوگیری به ایستگاه شده است .

منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا