ناباروری و سقط جنین خطر سکته مغزی را افزایش می‌ دهد

به گزارش سیناپرس اردبیل، زنانی که ناباروری، سقط جنین و مرده‌زایی را تجربه کرده‌اند، در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی غیرکشنده و کشنده هستند. تخمین زده می شود که 80 درصد از تمام سکته ها با کاهش عوامل خطر قابل پیشگیری است.

یافته ها حاکی از آن است که دفعات بیشتر سقط جنین و مرده زایی خطر سکته را افزایش می دهد. بر اساس این تحقیقات، در حالی که ناباروری و از دست دادن بارداری ممکن است قابل پیشگیری نباشند، عوامل ژنتیکی یا اختلالات غدد درون ریز ممکن است به توضیح ارتباط با افزایش خطر سکته مغزی کمک کنند.

سکته مغزی نتیجه گرسنگی مغز از اکسیژن و خون غنی از مواد مغذی است. این ممکن است به دلیل انسداد (سکته مغزی ایسکمیک) یا ترکیدن رگ خونی (سکته مغزی هموراژیک) رخ دهد. سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است.  هر چه زودتر فرد تحت درمان قرار گیرد، شانس بهبودی او بیشتر است.

در سراسر جهان، سالانه بیش از 12.2 میلیون سکته جدید رخ می دهد و تخمین زده می شود که 101 میلیون نفر در حال حاضر سکته مغزی را تجربه کرده اند. از آنجایی که زنان بیشتر از مردان عمر می کنند، خطر سکته مغزی در طول عمرشان بیشتر از مردان است. شواهد قبلی نشان داده است که ترکیب قرص های ضد بارداری خوراکی و عوامل هورمونی در دوران بارداری با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

 با نگاهی به نوع سکته، می توان موارد زیر را دریافت:

  • ناباروری با افزایش خطر سکته مغزی غیرکشنده همراه بود.
  •  مرده زایی مکرر با افزایش سکته ایسکمیک غیر کشنده همراه بود.
  •  سقط مکرر با افزایش خطر سکته مغزی غیرکشنده و کشنده همراه بود.

افرادی که ناباروری، سقط جنین یا مرده‌زایی را تجربه کرده‌اند، می‌توانند رژیم غذایی سالم و سبک زندگی خود را برای بهبود سلامت قلب خود تغییر دهند، که برای هر کسی که به دنبال کاهش خطر سکته مغزی است، گزینه‌های مفیدی است.

با توجه به اینکه در بیشتر موارد سکته مغزی حداقل یک دهه پس از از دست دادن بارداری رخ داده است، آگاهی از اینکه یک زن در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی است، فرصتی برای نظارت بر سلامت خود و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی او است که می تواند به جلوگیری از سکته مغزی کمک کند. 

دکتر کلر جوناس، سرپرست تحقیقات و ارتباطات و مشارکت در انجمن سکته مغزی، که در این مطالعه شرکت نداشت، به MNT گفت که تحقیقات جدید داده های مفیدی را ارائه می دهد که به رفع هرگونه سردرگمی قبلی در مورد ارتباط بین ناباروری، سقط جنین و مرده زایی کمک می کند.  به گفته دکتر تدوالکار، یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که سابقه باروری زنان باید در ارزیابی عوامل خطر بیماری قلبی عروقی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 دکتر تدوالکار گفت: «آگاهی زودهنگام از این مسائل باید در را برای بحث در مورد استراتژی های پیشگیرانه برای کاهش احتمال سکته مغزی در آینده باز کند».فقط به این دلیل که فردی مرده زایی، سقط جنین یا ناباروری را تجربه کرده است، به این معنا نیست که او سکته خواهد کرد.  با این حال، سابقه یک یا چند مورد از این مسائل باید فرد را وادار کند تا درمراقبت از خود کوشا باشد و در تلاش برای حفظ سلامت خود تا حد امکان به دنبال راهنمایی پزشکی باشد.

 دکتر جوناس به این نتیجه رسید که برای افرادی که ناباروری داشته اند یا دچار سقط بارداری شده اند مهم است که از عوامل خطر سکته مغزی مانند فشار خون بالا آگاه باشند و آنها را تحت نظر داشته باشند».

منبع:health news
مترجم: پریناز نصرتی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا