ترویج گردشگری نیازمند نگاه علمی است

دکتر سید محمد مقیمی در آیین افتتاح اولین ساختمان دانشکده گردشگری دانشگاه تهران که در محدوده طرح توسعه دانشگاه قرار دارد، گفت: دانشکده گردشگری در راستای استراتژی جدید دانشگاه مبنی بر جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی راه‌اندازی می‌شود.

دکتر مقیمی افزود: یکی از مسئولیت‌های مهم دانشگاه این است که دانشگاه بتواند از منظر علمی برای حل چالش‌های کشور راه‌حل ارائه کند. راه‌اندازی دانشکده گردشگری هم با این رویکرد و در راستای جاری کردن رویکرد علمی در زمینه کمک به ایجاد کسب‌وکارها و استفاده از مزیت‌ها و ظرفیت‌های کشور در حوزه گردشگری صورت گرفته است.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به مزیت‌های قوی رقابتی کشور در حوزه گردشگری، تصریح کرد: بررسی آمار بودجه‌ریزی کشور نشان می‌دهد که سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی، در جایگاه شایسته‌ای قرار ندارد. این درحالیست که کشورمان از نظر جاذبه‌ها و فرصت‌های گردشگری، میراث فرهنگی و طبیعی و … دارای جایگاه بسیار فوق‌العاده‌ای در دنیا است.

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه برای راه‌اندازی دانشکده گردشگری، دیدگاه‌های استادان، صاحب‌نظران و فعالان این حوزه را دریافت کردیم، تصریح کرد: وقتی یک کار علمی می‌خواهد صورت بگیرد، توقع و انتظاری که از دانشگاه تهران وجود دارد، این است که به صورت کارشناسی و دیدگاه خبرگی کار را پیش ببرد. ما نیز در دانشگاه تهران با برگزاری نشست‌های متعدد، دیدگاه‌های فعالان این حوزه را دریافت کردیم و با هم‌اندیشی استادان این حوزه، برنامه‌ها و مأموریت‌های دانشکده گردشگری تهیه شد.

وی با تاکید بر نگاه کارآفرینانه در دانشکده گردشگری، گفت: هدف ما این نیست که فقط یک دانشکده‌ای ایجاد کنیم که صرفاً علاقه‌مندان علمی بتوانند مباحث تئوریک و نظری را در آن بیاموزند و فارغ‌التحصیلانی با دانش تئوریک محض داشته باشیم. بلکه دانشکده گردشگری دارای ماهیتی میان‌رشته‌ای است و باید ماهیت تئوری و عملی آن به صورت توأمان دیده شود. رویکردمان در دانشکده گردشگری، رویکرد کارآفرینانه است و ما می‌خواهیم کسب‌وکارهای گردشگری را در ایران توسعه دهیم.

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تعامل دانشکده گردشگری با کسب‌وکارهای فعال در حوزه گردشگری، اظهار کرد: برگزاری دوره‌های مشترک با دانشگاه‌های معتبر دنیا در دستور کار دانشکده گردشگری قرار دارد و تفاهم‌ها و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

دکتر مقیمی با اشاره به اینکه رویکرد در دانشکده گردشگری مبتنی بر نگاه کارآفرینانه و تعامل و همکاری‌های بین‌رشته‌ای است، گفت: این دانشکده از ظرفیت و توان علمی دانشکده‌ها و رشته‌های مختلف مانند جغرافیا، محیط‌زیست، تربیت‌بدنی، مدیریت، کارآفرینی و پزشکی برای تربیت متخصصان در حوزه گردشگری استفاده می‌کند.

وی با ابراز علاقه‌مندی برای ایجاد شعبه‌های دانشکده گردشگری در سراسر کشور، توضیح داد: در حال حاضر، تقاضاهایی برای ایجاد شعبه این دانشکده در کیش، بندر انزلی، ارس، یزد و اصفهان وجود دارد. رویکرد ما هم این است که بتوانیم آموزش‌ها را به کانون‌های گردشگری ببریم تا این دانشکده بتواند نقطه عطفی در توسعه گردشگری در ایران باشد و شاهد باشیم که به مرور سهم و جایگاه گردشگری در تولید ناخالص ملی افزایش پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران، گردشگری را یکی از راه‌های قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی و همچنین ایجاد اشتغال برشمرد و گفت: دانشگاه تهران بهترین مکان برای تحقق نگاه علمی به گردشگری است. امیدوارم کسانی که در آغاز این دانشکده و در گام نخستین به صورت معنوی و مادی از این دانشکده حمایت کردند، این حمایت‌ها را استمرار دهند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، پس از افتتاح فاز نخست دانشکده، مراسم کلنگ‌زنی ساختمان اصلی دانشکده گردشگری در کارگر شمالی با حضور رئیس دانشگاه، مسئولان دانشکده گردشگری و جمعی از فعالان حوزه گردشگری برگزار شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا