نامه رسمی به مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل

مجتبی توانگر در توئیتر نوشت: در نامه‌ای رسمی به دبیر مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل (IGF) نسبت به رویه غیرقانونی اینستاگرام در حذف تصاویر شهید سلیمانی و تعلیق کاربران ایرانی اعتراض کردم.

وی گفت: سانسور و حذف کاربران ایرانی اصل بی‌طرفی شبکه را نقض می‌کند و رویه سیاسی پلتفرم‌های بین‌المللی باب تنظیم‌گری یکپارچه را مسدود می‌کند. منتظر واکنش این نهاد بین‌المللی هستم.

وی ادامه داد: در این نامه نوشتم: «منتظر پاسخ شما در مورد دستور کار ایجاد یک نظام رگولاتوری و نظارتی ایمن و یکپارچه بین‌المللی برای پلتفرم‌های بین‌المللی که ضامن احترام به مقررات ملی و حقوق اساسی است هستم.»

متن این نامه سرگشاده به مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل متحد به شرح زیر است:

« دبیرخانه محترم IGF

اینترنت یکی از مهمترین پیشرفت‌های جامعه بشری می‌باشد که اکنون به عنوان یک الگوی اجتماعی فصل جدیدی را در سبک زندگی انسان رقم زده است. اپلیکیشن‌های اینترنتی و پلتفرم‌های دیجیتال که فلسفه وجودی آنها ، بهبود زندگی بشر و ایجاد رفاه بوده است نیز در زندگی انسان نقش بسزایی ایفا می‌کند.در حال حاضر و توأمان با گسترش همه گیری مربوط به کرونا مردم بیش از پیش وابسته به ابزارهای هوشمند شده اند. در حالی که حق دسترسی به اکثر پلتفرم‌ها غیرقابل انکار است، موضوع حاکمیت دیجیتال و صلاحیت کشورها در حال تبدیل شدن به یک نگرانی برای همه ذینفعان حکمرانی اینترنت در سراسر جهان است.

همانطور که می‌دانید دو سال پیش در حالی که مردم در سراسر جهان سال نو را جشن می‌گرفتند، ژنرال ایرانی سردار قاسم سلیمانی که نقش آفرین منطقه‌ای و حافظ صلح در مبارزه با داعش در خاورمیانه بود، با دخالت مستقیم دولت آمریکا هدف حمله موشکی توسط پهپاد قرار گرفت. در حالی که ایرانیان در سراسر کشور برای سردار شهید عزیزشان عزاداری می‌کردند و عمدتاً از شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد همدردی ملی استفاده می‌کردند، به شکلی بسیار بی سابقه، اینستاگرام و فیس بوک به عنوان محصولات هلدینگ متا نه تنها حساب‌های کاربری را مسدود می‌نمودند بلکه پست‌های مرتبط کاربران در رسانه‌های اجتماعی را نیز حذف نمودند. این موضوع تا جایی پیش رفت که حتی افرادی که صرفاً عکسی از این واقعه را منتشر نمودند نیز با سانسور بی سابقه‌ای مواجه گردیدند.

استفاده و تحمیل یک رویکرد خاص مبتنی بر سانسور و حذف بر کاربران ایرانی با استفاده از بهانه‌هایی چون «قوانین شرکتی» و «تحریم ایالات متحده» و اعمال تحریم‌های دسترسی به برخی کاربران، به طور آشکارا اصل بی‌طرفی شبکه ای را که سنگ بنای ایجاد اینترنت است را زیر سوال می‌برد و حکمرانی دیجیتال ملی ایران را برای تضمین تأمین الزامات اساسی مربوط به آزادی بیان کاربران در پلتفرم‌های بین المللی را تهدید می‌کند. کاربران ایرانی چندین مرتبه و بدون ارائه هیچ منطقی در پس تصمیمات این شرکت‌ها، حقوقشان نادیده گرفته شده است. در فضای خاکستری رگولاتوری اینترنت و تنظیم گری پلتفرم‌های دیجیتال بین المللی، همه ذی‌نفعان باید در ایجاد اینترنت پاسخگو و یکپارچه مشارکت کنند. بنابراین، اینجانب می‌خواهم اطمینان حاصل کنم که چنین حوادثی در آینده برای کاربران ایرانی یا هر کاربر دیگری اتفاق نمی‌افتد، زیرا ممکن است روایت‌های سیاسی بین دو دولت سیاسی متفاوت باشد، اما پلتفرم‌های بین‌المللی باید اطمینان حاصل نمایند که همه کاربران حق دسترسی یکسان در همه جای دنیا را دارا می‌باشند.

بنده می‌خواهم نگرانی عمیق خود را ابراز نمایم چرا که بر این باورم که مجمع حکمرانی اینترنت در انجام وظایف هود در رابطه با گفتگوی مشترک در باب تنظیم گری ناکام مانده است. در رسیدگی به موضوع تنظیم گری پلتفرم‌های بین‌المللی و خطرات بالقوه ای که در رابطه با ایجاد تمرکز رسانه‌ای و محتوایی می‌توانند ایجاد نمایند، وجود یک راه حل برای مقابله با موقعیت اقتصادی غالبی که پلتفرم‌های بین المللی و سوپر اپها ایجاد می‌کنند یک ضرورت است زیرا حق مردم و جوامع برای تعیین سرنوشت و مشارکت در حاکمیت اینترنت مورد تردید نیست و مکرراً مورد تأیید آن مجمع نیز قرار گرفته است.

بنابراین، با توجه به موضوعات فوق منتظر پاسخ شما در مورد دستور کار ایجاد یک نظام رگولاتوری و نظارتی ایمن و یکپارچه بین المللی برای پلتفرم‌های بین المللی که ضامن احترام به مقررات ملی و حقوق اساسی است می‌باشم.»

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا